Op weg naar de Top: Ouafa Dahri (23)

Home > Magazine > Rolmodellen > Op weg naar de Top: Ouafa Dahri (23)
In ons tweede interview in de rubriek ‘Op weg naar de top’ spreken we Ouafa Dahri. Als masterstudent aan de Universiteit Utrecht heeft ze als jongste spreekster ooit een college […]

Door Feminer Redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

9 april 2018

door | 9 april 2018

In ons tweede interview in de rubriek ‘Op weg naar de top’ spreken we Ouafa Dahri. Als masterstudent aan de Universiteit Utrecht heeft ze als jongste spreekster ooit een college gegeven bij de Universiteit van Nederland. Aangezien Ouafa tegenwoordig aan de Universität Würzburg in Duitsland studeert, vroegen we naar haar favoriete plekje daar: Café Fred. Vanuit daar heeft ze op de volgende vragen antwoord gegeven:

1.Hoe was het om (als jongste spreker) college te geven bij de Universiteit van Nederland?

Ontzettend gaaf maar ook wel een beetje eng hoor. Daar sta je dan met je bioprinter als masterstudent tussen professoren en PhDs. Very humbling experience! Ik heb het met enorm veel plezier gedaan. Het is ontzettend leuk om de kans te krijgen om te vertellen over jouw passie aan een groter publiek in begrijpelijke taal. Ik heb met volle teugen mogen genieten van die kans.

2. Wie is jouw grote voorbeeld?

Ik heb meerdere grote voorbeelden maar mijn grootste voorbeeld is mama. Mijn moeder is de sterkste vrouw die ik ken. Zonder haar opvoeding, steun en voorbeeld was ik niet de vrouw geworden die ik vandaag ben. Ze kreeg mij op een jonge leeftijd waardoor het leeftijdsverschil tussen ons niet al te groot is. Daarom is ze naast mijn moeder ook mijn beste vriendin.

Mijn grootste voorbeeld binnen de wetenschap is professor Shangeeta Bhatia. Professor Bhatia is professor aan MIT’s Institute for Medical Engineering and Science and Electrical Engineering and Computer Science. Naast geweldig onderzoek dat gedaan wordt in professor Bhatias lab, zet zij zich ook in om de positie van vrouwen binnen het STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics)-veld te verbeteren. Ik hoop dat ook ik op een dag net zoals zij kan zijn; a kick-ass woman met een succesvol lab die maatschappelijk ook veel bijdraagt.

Mijn grootste mannelijke voorbeeld is Dr. Mohamed Ghilan. Dr. Ghilan heeft een PhD in neurowetenschappen. Daarnaast heeft hij een studie gedaan in islamitische wetenschappen. Alsof dat niet genoeg is, is hij vorig jaar begonnen aan de studie geneeskunde zodat hij het menselijke lichaam beter kan begrijpen. Dr. Ghilan maakt korte videos op youtube, schrijft artikelen voor verschillende websites en heeft een podcast waar hij onderwerpen bespreekt die de westerse moslims aan het denken zetten.

3. Wat vind je het leukste plekje in Utrecht?
De Ulu Moskee op het moskeeplein bij Lombok. Dit is de plek waar ik altijd ontsnapte aan alle drukte zodat ik tot innerlijke rust kon komen.

4.Wat vind je het leukste plekje in Würzburg, Duitsland, waar je nu studeert?
Café Fred, een hip cafeetje midden in de stad waar je de beste koffie in Würzburg kunt krijgen. Vaak ga ik daarheen met vrienden om een bakkie te doen en bij te kletsen maar het is ook de ideale plek om rustig wat papers te lezen onder het genot van een goeie kop koffie.

5. Waar zou je het allerliefst op de wereld willen wonen?
In Boston of California. Dit zijn toch wel de hoofdsteden van de technologie waar topinstituten zoals MIT, Harvard en Stanford gevestigd zijn. How awesome would it be to be part of that!

6. Als je aan film/documentaire denkt die indruk op jou heeft gemaakt, aan welke film/documentaire denk je dan?
“What the Health” gemaakt door Kip Andersen en Keegan Kuhn. In onze drukke levens vergeten we weleens hoe belangrijk het is om een gezonde leefstijl te hebben. “What the Health” gaat over de invloed van voeding op je gezondheid. Deze documentaire was een echte eye-opener voor mij en heeft er dan ook toe geleid dat ik veel bewuster ben gaan eten. It would be awesome if we could reach the top in good health.

Bekijk haar college bij de Universiteit van Nederland hier.

 

  • Feminer Redactie

    Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

door | 9 april 2018

Meer zoals dit

Zoek artikelen

Vers van de pers

Vrouwenrechten in crisis: een blik op feministische veerkracht

Vrouwenrechten in crisis: een blik op feministische veerkracht

In een interview met Anne-Floor Dekker onderzoekt Feminer hoe feministische veerkracht bijdraagt aan vrouwenrechten. Van historische context tot hedendaagse uitdagingen, Feminer onthult de impact van crises op vrouwenrechten en benadrukt de cruciale rol van inclusieve besluitvorming voor een hoopvolle toekomst.

We houden je graag op de hoogte, dus volg ons vooral op de socials!