Campagnes

Stem wijzer met Feminer

8 – 12 maart 2021

Feminer staat in de startblokken voor haar tweede campagne: van 8 tot en met 12 maart stomen we je klaar voor de Tweede Kamerverkiezingen onder het mom Stem wijzer met Feminer. Al in 1998 riep Els Borst dat de politieke veel te belangrijk is om aan de mannen over te laten. En nog steeds is de overgrote meerderheid (68,5 procent) van de Tweede Kamer man. Feminer weet als geen ander hoe belangrijk representatie voor beeld- én besluitvorming is. Daarom een hele week vol content om geïnformeerd het stemhokje te kunnen betreden, je bij te spijkeren over vrouwen in de politiek en je mondigheid aan te scherpen. Daarnaast vragen we aandacht voor de disproportionele bak stront – pardon our French – die vrouwelijke politici te pas en te onpas over zich uitgestort krijgen. We steken ze een hart onder de riem met onze bloedeigen Olifantenhuidaward, uitgereikt aan de politica die volgens jullie het afgelopen jaar de grootste magneet voor ongepaste en persoonlijke kritiek is geweest.

Programma

24/02 – 3/03 – 10/03 | Interviewreeks met drie vrouwelijke politici.

In een drieluik zijn er vrouwen actief in de landelijke en regionale politiek geïnterviewd over hun drijfveren en ervaringen in de politiek.

02/03 – 08/03 | Nominaties voor de Olifantenhuidaward.

In twee stemrondes kunnen bepalen jullie wie uit onze longlist de Olifantenhuidaward het meest verdient.

11/03 – 19:30 – 21:30 | Debattraining

Middels een interactieve workshop debatteren verzorgd door Frits Bloemberg (Het Debatbureau) en Utrechts voormalig gemeenteraadslid Eva Oosters (Student & Starter) gaan jullie in vogelvlucht langs de grootste hoogtepunten én blunders tijdens diverse verkiezingsdebatten. Ook horen jullie persoonlijke ervaringen van Eva over haar tijd in de lokale politiek. Met deze kennis en praktische tips kan jij een vliegende start maken aan jouw politieke carrière of meer impact realiseren bij debatsituaties in je werk. Of natuurlijk een goede oefening voor de gesprekken aan de kersttafel met bekrompen Oom Henk.

We vragen voor de ze training een symbolische bijdrage van drie euro om de kosten te dekken. Na je aanmelding dien je 3 euro over te maken naar NL71 SNSB 0705 8138 51 t.n.v. Stichting Feminer en je naam in de beschrijving te zetten. 

Aanmelden | Debattraining

Meld je hieronder aan om deze geweldige training bij te wonen! Check na je aanmelding je mail voor de betaalspecificaties. Op 8 maart ontvang je een bevestigingsmail met de Zoom-link als we de betaling hebben ontvangen.

○ Er zijn een beperkt aantal plekken, dus meld je snel aan!