Op weg naar de Top: Eva Simkes (22)

by | Apr 26, 2018 | Rolmodellen

Op 22-jarige leeftijd mag Eva Simkes zich trots wedstrijdroeister noemen van U.S.R. Triton. Wij spraken haar op haar favoriete bankje in het Wilhelminapark.

1. Je bent op dit moment wedstrijdroeister, wat is het meest uitdagende aspect hiervan? 

Een goede balans vinden. Ik ben super competitief en wil het liefst altijd overal vol voor gaan. Een training is pas goed genoeg als het beter of harder gaat dan de vorige training. Dit helpt mij om alles eruit te halen, maar ik merk dat het mij soms ook heel erg in de weg kan staan. Soms gaat een training of een wedstrijd minder lekker, dan wil ik te snel te veel stappen zetten, en dat lukt niet altijd. Ik heb geleerd dat het dan juist belangrijk is om niet gefrustreerd te raken, maar om te accepteren dat dat is wat er op dat moment inzit, goed uit te rusten en de volgende dag opnieuw proberen. En zo maak je met kleine stapjes steeds meer progressie.

2. Wie is jouw grote voorbeeld? 

Lastig, ik heb meerdere voorbeelden, maar als ik moest kiezen zou ik niet kiezen voor een persoon maar voor de Cambridge roeisters van de Boat Race van 2016. De Boat Race is een roeiwedstrijd op de Theems (Londen) van ongeveer 6.8km. Elk jaar strijden de ploegen van de universiteit van Cambridge en Oxford tegen elkaar in achten. In 2016 stond er veel wind en was het water erg onrustig. Door de golven zonk de Cambridge boot halverwege de race bijna. De hele boot lag onder water maar toch roeiden ze door. En uiteindelijk hebben ze de race uit kunnen roeien, mede dankzij speciale pompjes die het water uit de boot pompten. Ik vond het ontzettend gaaf om te zien hoe ze, ondanks dat iedereen dacht dat ze de finish niet zouden halen, toch door zijn gegaan. Het doorzettingsvermogen van die roeisters inspireert me enorm.

3. Wat is jouw grootste ambitie in het leven? (roeigerelateerd en niet-roeigerelateerd)

Volgend jaar zit ik in het laatste jaar van mijn tweede bachelor en mijn grootste ambitie op dit moment is om na dat jaar een Law Master te gaan doen in Cambridge. En als alles lukt, meedoen aan de selecties voor de Boat Race natuurlijk!

4. Wat vind je het leukste plekje in Utrecht?

Mijn lievelingsplekje in Utrecht is het Wilhelmina Park. Ik houd heel erg van parkjes en ik vind het heel chill om daar even aan het water te zitten, vooral nu het weer lekker weer begint te worden.

5. Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit?

Op een perfecte dag ga ik het liefst iets spontaans doen! Dit kan echt van alles zijn: iets leuks doen met vriendinnen, even naar het strand om uit te waaien… Het liefst iets wat ik niet zo vaak doe. Met mijn studie en het wedstrijdroeien heb ik best een strak schema en dan is het soms wel lekker om soms even iets anders te doen.

‘’Iedereen die we ooit hebben uitgenodigd voor DAMN, HONEY zou ons rolmodel kunnen zijn.’’

Het duo achter de podcast en boekenserie ‘Damn, Honey’ heeft het geschopt tot de top van de Nederlandse activisten en mediamakers. Maar aan Feminer vertelden Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen dat hun succes niet zonder slag of stoot kwam.

3 schrijfsters die de moslimgemeenschap meer nuance bieden

We praten vaak over vrouwen met een islamitische achtergrond, maar horen zelden hun eigen verhaal in de media. Daarom licht Feminer 3 schrijfsters uit die hun unieke kijk geven op de moslimgemeenschap.

Beatrice de Graaf: “Als vrouw zou ik in geen andere tijd geleefd willen hebben”

Dat terrorisme-expert en hoogleraar Beatrice de Graaf een drukke agenda heeft is te verwachten, zit ze niet in een talkshow dan schrijft ze aan haar onderzoek. Toen we een afspraak probeerde te maken, was ik dan ook niet geheel verrast dat ze wel een gaatje kon vinden...

Vera Bergkamp: “Ik ben niet getrouwd met de politiek.”

Met nog twee weken tot de verkiezingen lijkt het erop dat zo'n 50 van de 149 zittende Kamerleden al dan niet onvrijwillig vertrekken. Maar D66-Kamerlid Vera Bergkamp, nummer 3 op de lijst voor D66, niet. Kamervoorzitter Khadija Arib deed afgelopen zomer nog een oproep...

Dilan Yeşilgöz-Zegerius: ”Ik ben niet snel geïntimideerd en dat laat ik graag zien.”

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen spreken we verschillende vrouwen die politiek actief zijn. Ditmaal spreken we voormalig gemeenteraadslid en huidig Tweede Kamerlid van de VVD: Dilan Yeşilgöz-Zegerius.

Redactie Feminer

Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

Vers van de Pers