Op weg naar de Top: Annemieke van Straalen (19)

by | Apr 18, 2018 | Rolmodellen

Op 19-jarige leeftijd mag Annemieke van Straalen zich creative director noemen van haar eigen kledinglijn: Parisienne et alors. Wij spraken haar hierover op haar favoriete plekje in Utrecht: de Twijnstraat.

1. Waarom en hoe heb je je eigen kledinglijn opgericht?
Via mijn instagram account @lesparisiennesdumonde ben ik in contact gekomen met twee Parijse vrouwen die graag samen met mij een merk rondom @lesparisiennesdumonde wilden ontwikkelen. Ik was altijd al geïnteresseerd in mode, dus een eigen kledingmerk was echt een ultieme dream come true. Ik ben nu de creative director van het merk, Parisienne et alors, en beheer de sociale mediakanalen.

2. Wie is jouw grote voorbeeld?
Ik heb ontzettend veel bewondering voor Eva Jinek. Zij is in mijn ogen de belichaming van een intelligente, ambitieuze en getalenteerde vrouw, die tegelijkertijd heel ad rem en humoristisch is. Het lijkt me heel gaaf om onderzoeksjournaliste te zijn en dit te kunnen combineren met het presenteren van een eigen talkshow, dit is stiekem nog een andere droom van mij.

3. Wat vind jij het leukste plekje in Utrecht?
De Twijnstraat is voor mij op dit moment de leukste plek in Utrecht; het is echt mijn go-to straatje als ik even zin heb om door de stad te struinen. Ik ben waarschijnlijk een beetje bevooroordeeld omdat het op een steenworp afstand van mijn studie ligt, maar ik vind de sfeer in de Twijnstraat echt heel anders dan in de rest van Utrecht. Er zijn allemaal verschillende kleine zelfstandige winkeltjes, waar ik heerlijk kan toegeven aan mijn koopdrift.

4. Wat is (naast je eigen kleding) je favo kledingwinkel
Ik heb echt een hele diepe liefde voor Scotch&Soda. Op de dag dat de nieuwe collectie uitkomt, bekijk ik in één avond alles en maak ik meteen een wishlist.

5. Waar zou je het allerliefst op de wereld willen wonen?
Ik wil in mijn leven het liefst zoveel mogelijk van de wereld zien, maar uiteindelijk wil ik in het centrum van Amsterdam gaan wonen. Dat klinkt echt heel cliché, maar ik hecht teveel waarde aan alle mensen hier om daar permanent afscheid van te nemen.

‘’Iedereen die we ooit hebben uitgenodigd voor DAMN, HONEY zou ons rolmodel kunnen zijn.’’

Het duo achter de podcast en boekenserie ‘Damn, Honey’ heeft het geschopt tot de top van de Nederlandse activisten en mediamakers. Maar aan Feminer vertelden Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen dat hun succes niet zonder slag of stoot kwam.

3 schrijfsters die de moslimgemeenschap meer nuance bieden

We praten vaak over vrouwen met een islamitische achtergrond, maar horen zelden hun eigen verhaal in de media. Daarom licht Feminer 3 schrijfsters uit die hun unieke kijk geven op de moslimgemeenschap.

Beatrice de Graaf: “Als vrouw zou ik in geen andere tijd geleefd willen hebben”

Dat terrorisme-expert en hoogleraar Beatrice de Graaf een drukke agenda heeft is te verwachten, zit ze niet in een talkshow dan schrijft ze aan haar onderzoek. Toen we een afspraak probeerde te maken, was ik dan ook niet geheel verrast dat ze wel een gaatje kon vinden...

Vera Bergkamp: “Ik ben niet getrouwd met de politiek.”

Met nog twee weken tot de verkiezingen lijkt het erop dat zo'n 50 van de 149 zittende Kamerleden al dan niet onvrijwillig vertrekken. Maar D66-Kamerlid Vera Bergkamp, nummer 3 op de lijst voor D66, niet. Kamervoorzitter Khadija Arib deed afgelopen zomer nog een oproep...

Dilan Yeşilgöz-Zegerius: ”Ik ben niet snel geïntimideerd en dat laat ik graag zien.”

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen spreken we verschillende vrouwen die politiek actief zijn. Ditmaal spreken we voormalig gemeenteraadslid en huidig Tweede Kamerlid van de VVD: Dilan Yeşilgöz-Zegerius.

Redactie Feminer

Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

Vers van de Pers