Op weg naar de Top: Annemieke van Straalen (19)

by | apr 18, 2018 | Rolmodellen

Op 19-jarige leeftijd mag Annemieke van Straalen zich creative director noemen van haar eigen kledinglijn: Parisienne et alors. Wij spraken haar hierover op haar favoriete plekje in Utrecht: de Twijnstraat.

1. Waarom en hoe heb je je eigen kledinglijn opgericht?
Via mijn instagram account @lesparisiennesdumonde ben ik in contact gekomen met twee Parijse vrouwen die graag samen met mij een merk rondom @lesparisiennesdumonde wilden ontwikkelen. Ik was altijd al geïnteresseerd in mode, dus een eigen kledingmerk was echt een ultieme dream come true. Ik ben nu de creative director van het merk, Parisienne et alors, en beheer de sociale mediakanalen.

2. Wie is jouw grote voorbeeld?
Ik heb ontzettend veel bewondering voor Eva Jinek. Zij is in mijn ogen de belichaming van een intelligente, ambitieuze en getalenteerde vrouw, die tegelijkertijd heel ad rem en humoristisch is. Het lijkt me heel gaaf om onderzoeksjournaliste te zijn en dit te kunnen combineren met het presenteren van een eigen talkshow, dit is stiekem nog een andere droom van mij.

3. Wat vind jij het leukste plekje in Utrecht?
De Twijnstraat is voor mij op dit moment de leukste plek in Utrecht; het is echt mijn go-to straatje als ik even zin heb om door de stad te struinen. Ik ben waarschijnlijk een beetje bevooroordeeld omdat het op een steenworp afstand van mijn studie ligt, maar ik vind de sfeer in de Twijnstraat echt heel anders dan in de rest van Utrecht. Er zijn allemaal verschillende kleine zelfstandige winkeltjes, waar ik heerlijk kan toegeven aan mijn koopdrift.

4. Wat is (naast je eigen kleding) je favo kledingwinkel
Ik heb echt een hele diepe liefde voor Scotch&Soda. Op de dag dat de nieuwe collectie uitkomt, bekijk ik in één avond alles en maak ik meteen een wishlist.

5. Waar zou je het allerliefst op de wereld willen wonen?
Ik wil in mijn leven het liefst zoveel mogelijk van de wereld zien, maar uiteindelijk wil ik in het centrum van Amsterdam gaan wonen. Dat klinkt echt heel cliché, maar ik hecht teveel waarde aan alle mensen hier om daar permanent afscheid van te nemen.

vrouwen in tech

Vrouwen in tech: gaan we terug naar ‘the age of the Computer Girls’?

Feminer bespreekt met Chantal Schinkels, auteur van het boek ‘De IT Girl’, waarom de tech-sector zijn vrouwelijk talent niet weet te behouden en hoe we dit kunnen oplossen. Maar eerst: een geschiedenislesje. Want wist je bijvoorbeeld dat programmeren van huis uit een vrouwenbaan was?

autisme

Wijkagent Grace Henriquez: “Werken als politieagent zit niet bepaald in de top 10 van autisme-vriendelijke banen.”

Wijkagent Grace Henriquez combineert haar baan als motor- en wijkagent met een andere, persoonlijke uitdaging: autisme.

DAMN, HONEY

‘’Iedereen die we ooit hebben uitgenodigd voor DAMN, HONEY zou ons rolmodel kunnen zijn.’’

Het duo achter de podcast en boekenserie ‘Damn, Honey’ heeft het geschopt tot de top van de Nederlandse activisten en mediamakers. Maar aan Feminer vertelden Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen dat hun succes niet zonder slag of stoot kwam.