F.A.Q.

Home > Over Feminer > F.A.Q.
Voor wie is Feminer?

Ben jij een jonge vrouw (student/young professional)? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Wij zijn hét landelijke netwerk voor jonge vrouwen vol ambitie. ‘Vol ambitie’ betekent voor ons het enthousiasme en de drive om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk of professioneel vlak. Daar willen wij je graag bij helpen!

Wat is de missie van Feminer?

Met een beweging van (zelf)bewuste jonge vrouwen vol ambitie, creëren wij momentum voor een samenleving waarin vrouw zijn je carrièrekansen en -keuzes niet beïnvloedt.

We maken impact:
 1. We zijn hét landelijke netwerk voor ambitieuze jonge vrouwen.
 2. We verbinden de rolmodellen van vandaag met die van morgen.
 3. We bieden jonge vrouwen de handvatten die ze nodig hebben voor een vliegende start in hun carrière. 
 4. We zorgen voor bewustwording van de status quo en bieden nieuwe perspectieven.
 5. Wij zijn de verandering.

*Dit betreft iedereen die zich identificeert als vrouw

  Waar komt de naam ‘Feminer’ vandaan?

  Feminer is ontstaan vanuit de wens om de rolmodellen van vandaag in gesprek te laten gaan met de rolmodellen van morgen. Om die droom werkelijkheid te maken organiseerden de oprichters in 2018 een diner, wat het Feminer werd genoemd – een samentrekking van ‘femme’ en ‘diner’. Inmiddels is Feminer uitgegroeid tot een organisatie die veel meer omvat dan enkel het diner – zo organiseren we vele andere evenementen, hebben we onze community FeminerConnect en online leesvoer!

   Wat kan Feminer mij bieden?

   Neem je graag deel aan inspirerende events? Dan kan dat ook zeker bij ons! We organiseren jaarlijks in verschillende studentensteden Feminer aan tafel – een avond waarop jij de kans krijgt om in informele sfeer met rolmodellen uit diverse sectoren te dineren. Daarnaast hebben wij in de 1,5m-samenleving Feminer in de Collegebanken opgezet. Geniet om de week van een interactief college over een relevant onderwerp, gegeven door een rolmodel. Deelname is helemaal gratis!

   Maar – er is meer!

   Schrijf je bijvoorbeeld in voor onze nieuwsbrief! Dan ontvang je iedere eerste maandag van de maand onder andere tips voor interessante boeken en podcasts, (Feminer-)events en nog veel meer! Daarnaast kan je ons volgen op Instagram en LinkedIn en natuurlijk onze website in de gaten houden om ook alle andere dagen van de maand een flinke dosis inspiratie ter beschikking te hebben. Via deze kanalen delen wij namelijk artikelen, gouden tips, inspirerende verhalen en columns van onze (gast)columnisten met een vlijmscherpe mening. 

   Hoe kan ik laadrempelig met julllie kennismaken?

   Wij zien je heel graag – zonder commitment – verschijnen bij één van onze (online) events. Kom vooral een keer naar een van onze diners of meld je aan voor een editie van Feminer in de Collegebanken! 

   Wat is Feminer aan Tafel?
   Feminer aan Tafel is hét moment om de energie van vrouwelijke rolmodellen en leeftijdsgenoten te ervaren. Tijdens dit diner krijgen studenten de mogelijkheid prangende vragen te stellen aan rolmodellen uit uiteenlopende sectoren zoals juridische wereld, politiek, cultuur, mode en IT. Na de eerste twee Utrechtse edities in de voorjaren 2018 en 2019, werd in het najaar van 2019 een eerste Wageningse editie georganiseerd. 

   De filosofie van de diners is nog steeds een van de drijfveren van Feminer: het verbinden van de rolmodellen van vandaag met die van morgen! Op deze manier bieden we jonge vrouwen een eerste fysieke ervaring met de groeiende Feminer Community!

    Wat is Feminer in de Collegebanken?

    Tijdens de Coronacrisis behoorde online evenementen tot ons dagelijks leven. Daarom organiseerden wij reeksen interactieve online colleges gegeven door interessant sprekers. Deze gingen met name over de interessante levens- en carrièrelessen van (vrouwelijke) rolmodel. 

     Kan ik onderdeel worden van Team Feminer?

     Feminer draait op de vurige passie en vrijwillige inzet van jonge vrouwen wiens handen jeuken korte metten te maken met de hardnekkige genderongelijkheid in Nederland. In de afgelopen jaren is onze organisatie in een razend tempo gegroeid. Inmiddels zetten 45 vrouwen zich dagelijks in voor onze missie. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent om ons team te komen versterken!

     Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures. Kan jij niet wachten om je aan te sluiten bij onze organisatie? Stuur dan een open sollicitatie voorzien van je cv en een beknopte motivatie info@feminer.nl.