Over Ons

Feminer is hét platform voor en door jonge ambitieuze vrouwen. We maken scherpe content over gendergelijkheid op de werkvloer, organiseren toffe evenementen en zijn een leerschool voor een netwerk van jonge vrouwen.

Home > Over Feminer

Onze missie

Met een beweging van (zelf)bewuste jonge vrouwen vol ambitie, creëren wij momentum voor een samenleving waarin vrouw*  zijn je carrièrekansen en -keuzes niet beïnvloedt.

We maken impact:

  1. We zijn hét landelijke netwerk voor ambitieuze jonge vrouwen.
  2. We verbinden de rolmodellen van vandaag met die van morgen.
  3. We bieden jonge vrouwen de handvatten die ze nodig hebben voor een vliegende start in hun carrière.
  4. We zorgen voor bewustwording van de status quo en bieden nieuwe perspectieven.
  5. Wij zijn de verandering.

*Dit betreft iedereen die zich identificeert als vrouw

Over Feminer

Wat we doen

Magazine

Met ons online magazine kan jij je blik verbreden, je kennis opschroeven en jezelf ontwikkelen – prikkelende artikelen die je inspireren en aan het denken zetten. Lees nu de interviews, gouden tips en opiniestukken.

Kennismaken?

Wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met Feminer? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of neem deel aan de volgende editie van Feminer Aan Tafel of houd onze website en social media kanalen goed in de gaten voor de lancering van ons netwerk Feminer Connect.

Socials & Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen Feminer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand een verse dosis inspiratie in je inbox. Of volg ons op Instagram, LinkedIn en Facebook en Twitter.

Wist je dat…

%

van de CEO’s in Nederland een vrouw is? (bron)

%

van de hoogleraren in Nederland een vrouw is? (bron)

cent is wat een vrouw verdient in Nederland, wanneer een man een euro verdient voor precies hetzelfde werk en tijd? (bron)

Waarom we doen wat we doen

Economische genderongelijkheid is een sluimerend probleem dat zich daarom, ten onrechte, niet op de radar van veel vrouwen begeeft. Wij krijgen daarom geregeld de vraag of het nu allemaal écht nodig is, wat Feminer doet. Uiteraard volgt hierop van onze kant een volmondige “JA”, maar de ervaring leert dat keiharde feiten en cijfers meer indruk maken.

Vrouwen in Nederland verdienen gemiddeld 14% minder dan hun mannelijke collega’s, wat in een werkend leven neerkomt op een verlies van zo’n €300.000. Er zijn in de afgelopen decennia veel stappen gezet in de goede richting, maar nog steeds zijn vrouwen de grote afwezige aan vrijwel alle tafels waar belangrijke beslissingen worden genomen. 

Van toen naar nu

Hoe we zijn begonnen

In mei 2017 raakten vier studentes in gesprek over hun toekomstdromen en de weg ernaartoe. Ze hadden een prangende vraag: hoe hebben de huidige vrouwelijke pioniers dat ervaren? Welke levenslessen kunnen zij de nieuwe generatie ambitieuze vrouwen meegeven? Met medestudentes en vrouwelijke rolmodellen besloten ze op zoek te gaan naar het antwoord op deze en vele andere vragen. In 2018 vond de eerste editie van ‘Feminer aan tafel’ plaats: een enerverende avond waarop 50 jonge vrouwen dineerden met 10 vrouwelijke rolmodellen.

En toen?

Sindsdien is de organisatie in een razend tempo gegroeid: diners in meerdere steden, prikkelende online content en een breed scala aan inspirerende events. Inmiddels is Feminer hét landelijke netwerk van jonge vrouwen vol ambitie. Maar ondanks onze flinke groei zijn we nog lang niet klaar – we willen élke jonge vrouw vol ambitie in Nederland bereiken, want alleen samen kunnen we het verschil maken.

Wil jij onderdeel worden van het team?

Feminer is een snelgroeiende organisatie. We zijn dan ook vaak op zoek naar vrouwen die ons komen versterken. Een unieke kans om jezelf te ontwikkelen en onderdeel te worden van een hecht team!