Het einde van het collegejaar komt in zicht. Feminer is al druk bezig met de planning van de editie van 2020 en wij hebben weer wat mooie activiteiten op een rijtje gezet:

GEZOCHT: BOUWVROUWEN

Waar? Pakhuis de Zwijger

Wanneer? Donderdag 13 juni

Wat kost het? Pay as you like

Anno 2019 zijn vrouwen in de bouwsector nog altijd zeldzaam. Het aantal vrouwen met een technische opleiding neemt toe, toch verliest de sector bijna negentig procent van deze vrouwen nog voordat zij hun eerste stap op de werkvloer zet. Ligt het aan een mannencultuur of speelt een gebrek aan rolmodellen een veel grotere rol? En welke tips kunnen succesvolle bouwvrouwen meegeven aan talenten in de dop? Op deze avond gaan we het gesprek aan met inspirerende vrouwen, onderwijsinstituten en ervaringsdeskundigen.

 

SCIENCE & COCKTAILS: EVELINE CRONE ON THE TEENAGE BRAIN + SMUDGED ROADS 

Waar? Paradiso Amsterdam

Wanneer? Dinsdag 18 juni

Wat kost het? 5,-

Science & Cocktails is a series of public talks by scientists with live music and smoky dry-ice chilled cocktails in your hand. Eveline Crone will talk about the neurological development of teenage brains in times of information floods and rapid change. Afterwards, chilled cocktails to cool down your brain to the right temperature and live music by Smudged Toads.

 

KIESRECHT TOUR

 

Waar? Atria, bibliotheek en archief

Wanneer? 24 juni 2019

Wat kost het? 7,-

In 2019 bestaat het actief kiesrecht voor vrouwen in Nederland 100 jaar. Hoe is het vrouwenkiesrecht tot stand gekomen? Welke personen speelden een rol en op welke manier zetten zij zich in?

Leer aan de hand van bijzondere archiefstukken meer over de geschiedenis van de vrouwenkiesrechtbeweging in deze speciale Kiesrecht Tour. Juul Muller (historicus bij Atria) neemt je mee in deze roerige geschiedenis aan de hand van bijzondere stukken uit het archief.