Naast dat de inschrijvingen van Feminer 2019 aan het begin van deze maand open zijn gegaan (!), ย deelt Feminer deze maand ook graag haar favoriete evenementen met jullie. Er staan weer wat interessante avonden op de agenda. Check them out!

๐—ข๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—”๐—ง๐—œ๐—˜ ๐—œ๐—ก๐—ง๐—˜๐—ฅ๐—ฉ๐—œ๐—˜๐—ช: ๐—ž๐—›๐—”๐——๐—œ๐—๐—” ๐—”๐—ฅ๐—œ๐—•

Waar? De Balie

Wanneer? 17 februari 2019

Wat kost het? 13,-

Op 15-jarige leeftijd kwam ze vanuit Marokko naar Nederland. Veertig jaar later schopte ze het tot voorzitter van de Tweede Kamer: Khadija Arib. Al ruim drie jaar houdt ze streng toezicht op de Nederlandse democratie. Maar haar functie weerhoudt haar er niet van om zich soms fel uit te spreken: over het mislukken van integratie, bestuursfuncties van oud-politici in het bedrijfsleven, en de โ€˜vuilspuiterijโ€™ van DENK. Op 17 februari geeft ze de touwtjes uit handen en wordt bevraagd door drie geheime interviewers tijdens Operatie Interview.

 

๐—Ÿ๐—”๐——๐—œ๐—˜๐—ฆ ๐—™๐—œ๐—ฅ๐—ฆ๐—ง

Waar? Studium Generale Utrecht

Wanneer? 26 februari 2019

Wat kost het? Toegang is gratis

Gender inequality is still a worldwide problem. Why is it so important to fix it? With legal scholar Dr Sarah Carmichael.

 

๐—š๐—ฅ๐—ข๐—ง๐—˜ ๐——๐—˜๐—ก๐—ž๐—˜๐—ฅ๐—ฆ ๐—ข๐—ก ๐—ง๐—ข๐—จ๐—ฅ: ๐—ฆ๐—œ๐— ๐—ข๐—ก๐—˜ ๐——๐—˜ ๐—•๐—˜๐—”๐—จ๐—ฉ๐—ข๐—œ๐—ฅ

Waar? Tivoli Vredenburg

Wanneer? 27 februari 2019

Wat kost het? 12,50

Kan de iconische, feministische denker Simone de Beauvoir (1908-1986) een nieuwe generatie inspireren in het tijdperk van #metoo, intersectionaliteit en Jordan Peterson? Schrijversย Franca Treur,ย Heleen DeBruyne, theatermakersย Daria Bukviฤ‡ enย Mirthe Freseย en programmamakerย Merlijn Geurtsย laten op woensdag 27 februari zien hoe actueel Simone de Beauvoirs denkbeelden over zelfactualisatie, vrijheid en feminisme zijn. Acteursย Maartje Remmersย enย Jochum ten Haafย kruipen in de rollen van Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre en Jordan Peterson.

De Beauvoirs invloed op ons denken over de positie van de vrouw in de maatschappij is ongeรซvenaard. In een theatrale, caleidoscopische avond brengen we haar werk tot leven en leggen we haar ideeรซn langs de meetlat van de actualiteit.