Gezocht: gastcolumnisten met een vlotte pen

by | Nov 8, 2022 | Nieuws

Feminer is op zoek naar gastcolumnisten! Ben jij iemand met een mening en kan je die óók nog scherp op papier zetten? Dan zoeken we jou!

Feminer is op zoek naar gastcolumnisten!

Bij Feminer treden we graag buiten onze bubbel en willen we stemmen laten horen die we eerder géén podium hebben gegeven. We begrijpen dat niet iedereen de tijd of middelen heeft om zich in te zetten in onze redactie, daarom maken we ruimte voor een breder geluid.

Ben jij iemand  met een mening en kan je die idealiter óók nog scherp op papier zetten? Dan zoeken we jou!

Hoe gaat het in zijn werk?

Gastcolumnisten reageren op een stelling die wij aandragen. Ze zijn het er mee eens, oneens of schijnen een volledig nieuw licht op het onderwerp. Ze laten in ieder geval hun eigen authentieke stemgeluid horen.

De Feminer redactie selecteert vervolgens de beste, meest verrassende stukken. Deze zullen begin 2023 worden gepubliceerd. De stelling luidt:

Welke rol moet feminisme spelen op de werkvloer?

Waar moet een pitch aan voldoen?

Heb je nog niet eerder een stuk geschreven? Geen probleem, wij helpen je er doorheen!

  • We ontvangen graag een uitgebreid bouwplan: laat ons weten wat jouw mening is en zet schematisch uiteen hoe je deze wil aanvliegen. Denk bijvoorbeeld aan de inleiding, de verschillende argumenten die je wil gebruiken om je punt te maken en de concluderende boodschap die je wil meegeven aan de lezer.
  • Een column of opiniestuk is doorgaans maximaal 700 woorden.
  • Less = more. Houd het kort: zinnen zijn ongeveer 20 woorden en alinea’s ongeveer 100.
  • Laat je stuk vóór het insturen even lezen aan iemand uit je naaste omgeving. Op deze manier haal je gemakkelijk taal- en spelfouten uit de tekst.

Stuur de eerste versie van je column vóór 1 december 2022 naar redactie@feminer.nl en zet in het onderwerp ‘gastcolumnist’.
Als je stuk wordt uitgekozen door de redactie, zullen er nog 1 á 2 rondes feedback volgen zodat we de beste versie kunnen publiceren.
De columns komen begin 2023 online.

5 lessen en hoogtepunten van Feminer Wageningen

We blikken terug op Feminer Aan Tafel Wageningen 2019 en zetten de 5 belangrijkste lessen en hoogtepunten voor je op een rij.

Een avond vol inspiratie: terugblik op Feminer Utrecht 2018

We blikken terug op Feminer Aan Tafel Utrecht 2018 en zetten de belangrijkste hoogtepunten en rolmodellen voor je op een rij.

Feminer op Internationale Vrouwendag

Feminer sprak o.a. het UU vrouwennetwerk toe op Internationale Vrouwendag. Het enthousiasme van de aanwezigen was erg motiverend.

Redactie Feminer

Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

Vers van de Pers