Op weg naar de Top: Rhea van der Dong (24)

Home > Magazine > Rolmodellen > Op weg naar de Top: Rhea van der Dong (24)
In haar eerste studiejaar werd Rhea van der Dong gevraagd om deel te nemen in een studentenpanel voor de onderwijsvisitatie. Het medezeggenschap beviel haar ontzettend goed en sindsdien ging het […]

Door Feminer Redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

7 mei 2018

door | 7 mei 2018

In haar eerste studiejaar werd Rhea van der Dong gevraagd om deel te nemen in een studentenpanel voor de onderwijsvisitatie. Het medezeggenschap beviel haar ontzettend goed en sindsdien ging het allemaal heel snel. Van faculteitsraad naar universiteitsraad en daarna studentlid in de begeleidingscommissie van het Strategisch Plan.  Nu is zij voorzitter van de landelijke studentenorganisatie Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). We stelden haar een aantal vragen.

  1. Waarom vind je het leuk om voorzitter te zijn van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO)?

Ik vind het heel leuk om me bezig te houden met het hoger onderwijs en voor studenten op te komen. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk om aandacht te vragen voor de toegankelijkheid van het onderwijs en psychische problemen van studenten. Daarnaast houd je je als voorzitter van het ISO met een heleboel verschillende dingen bezig, dat vind ik erg leuk en leerzaam. Ik doe bijvoorbeeld de contacten met de media, maar ook met de minister en je leert ook veel over leidinggeven, omdat we 12 studentmedewerkers hebben bij het ISO. Dat diverse en dynamische vind ik heel gaaf.

  1. Wie is jouw grote voorbeeld?

Dat vind ik altijd een hele moeilijke vraag, want dat heb ik niet echt. Ik vind veel mensen inspirerend, maar heb niet één groot voorbeeld. Ik vind het bijvoorbeeld inspirerend als mensen ergens een enorme passie voor hebben en zich daar hard voor maken. Dat kan van alles zijn.

  1. Wat vind jij het leukste plekje in Utrecht?

Ik woon zelf in de Biltstraat en vind Wittevrouwen een heel leuk stukje van Utrecht. Het Griftpark vind ik ook heel fijn! Als het mooi weer is en het vol ligt met Utrechters, dat vind ik heel gezellig.

  1. Wat vind je het meest bewonderenswaardig bestuurlijk besluit van het afgelopen jaar?

Poe, moeilijke vraag. Een van onze belangrijkste onderwerpen dit jaar was het akkoord over de besteding van het geld van de basisbeurs. De basisbeurs is natuurlijk een aantal jaren geleden afgeschaft en daar komt nu geld van vrij. Wij hebben het afgelopen jaar met de minister, de universiteiten en hogescholen en LSVb onderhandeld over hoe dat geld besteed gaat worden. Dat was een spannend, maar ook heel leerzaam proces. Ik ben best wel tevreden over wat daar uitgekomen is. We hebben ervoor kunnen zorgen dat studenten daar mede over kunnen beslissen en dat de medezeggenschap beter gefaciliteerd wordt. Daar ben ik erg tevreden over.

  1. Beste wegkijkserie van dit moment?

Ik ben momenteel alle afleveringen ‘Friends’ opnieuw aan het kijken! Gelukkig zijn er heel veel seizoenen, dus ik kan nog even vooruit!

 

 

  • Feminer Redactie

    Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

    Bekijk Berichten

door | 7 mei 2018

Meer zoals dit

Zoek artikelen

Vers van de pers

Vrouwenrechten in crisis: een blik op feministische veerkracht

Vrouwenrechten in crisis: een blik op feministische veerkracht

In een interview met Anne-Floor Dekker onderzoekt Feminer hoe feministische veerkracht bijdraagt aan vrouwenrechten. Van historische context tot hedendaagse uitdagingen, Feminer onthult de impact van crises op vrouwenrechten en benadrukt de cruciale rol van inclusieve besluitvorming voor een hoopvolle toekomst.

We houden je graag op de hoogte, dus volg ons vooral op de socials!