Op weg naar de Top: Annemieke van Straalen (19)

Home > Magazine > Rolmodellen > Op weg naar de Top: Annemieke van Straalen (19)
Op 19-jarige leeftijd mag Annemieke van Straalen zich creative director noemen van haar eigen kledinglijn: Parisienne et alors. Wij spraken haar hierover op haar favoriete plekje in Utrecht: de Twijnstraat. […]

Door Feminer Redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

18 april 2018

door | 18 april 2018

Op 19-jarige leeftijd mag Annemieke van Straalen zich creative director noemen van haar eigen kledinglijn: Parisienne et alors. Wij spraken haar hierover op haar favoriete plekje in Utrecht: de Twijnstraat.

1. Waarom en hoe heb je je eigen kledinglijn opgericht?
Via mijn instagram account @lesparisiennesdumonde ben ik in contact gekomen met twee Parijse vrouwen die graag samen met mij een merk rondom @lesparisiennesdumonde wilden ontwikkelen. Ik was altijd al geïnteresseerd in mode, dus een eigen kledingmerk was echt een ultieme dream come true. Ik ben nu de creative director van het merk, Parisienne et alors, en beheer de sociale mediakanalen.

2. Wie is jouw grote voorbeeld?
Ik heb ontzettend veel bewondering voor Eva Jinek. Zij is in mijn ogen de belichaming van een intelligente, ambitieuze en getalenteerde vrouw, die tegelijkertijd heel ad rem en humoristisch is. Het lijkt me heel gaaf om onderzoeksjournaliste te zijn en dit te kunnen combineren met het presenteren van een eigen talkshow, dit is stiekem nog een andere droom van mij.

3. Wat vind jij het leukste plekje in Utrecht?
De Twijnstraat is voor mij op dit moment de leukste plek in Utrecht; het is echt mijn go-to straatje als ik even zin heb om door de stad te struinen. Ik ben waarschijnlijk een beetje bevooroordeeld omdat het op een steenworp afstand van mijn studie ligt, maar ik vind de sfeer in de Twijnstraat echt heel anders dan in de rest van Utrecht. Er zijn allemaal verschillende kleine zelfstandige winkeltjes, waar ik heerlijk kan toegeven aan mijn koopdrift.

4. Wat is (naast je eigen kleding) je favo kledingwinkel
Ik heb echt een hele diepe liefde voor Scotch&Soda. Op de dag dat de nieuwe collectie uitkomt, bekijk ik in één avond alles en maak ik meteen een wishlist.

5. Waar zou je het allerliefst op de wereld willen wonen?
Ik wil in mijn leven het liefst zoveel mogelijk van de wereld zien, maar uiteindelijk wil ik in het centrum van Amsterdam gaan wonen. Dat klinkt echt heel cliché, maar ik hecht teveel waarde aan alle mensen hier om daar permanent afscheid van te nemen.

  • Feminer Redactie

    Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

door | 18 april 2018

Meer zoals dit

Zoek artikelen

Vers van de pers

We houden je graag op de hoogte, dus volg ons vooral op de socials!