Op weg naar de Top: Eva Oosters (21)

Home > Magazine > Rolmodellen > Op weg naar de Top: Eva Oosters (21)
In de rubriek Op weg naar de Top interviewt Feminer verschillende jonge vrouwen. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht spraken wij – op haar favoriete dakterras – de eerste vrouw […]

Door Feminer Redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

19 maart 2018

door | 19 maart 2018

In de rubriek Op weg naar de Top interviewt Feminer verschillende jonge vrouwen. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht spraken wij – op haar favoriete dakterras – de eerste vrouw op de lijst van de lokale partij Student & Starter, Eva Oosters.

  1.   Waarom heb jij je verkiesbaar gesteld voor Student & Starter?

Vorig jaar hebben we voor de verdiepingscolleges van het vak Constitutioneel recht een bezoek gebracht aan het stadhuis, waar we een heuse raadsvergadering nabootsten. Het onderwerp van de vergadering was studentenhuisvesting en ja, je raadt het misschien al: ik was ingedeeld bij Student & Starter. De punten spraken me aan, maar ook het feit dat het een partij was die werd gerund door ambitieuze jonge mensen maakte me enthousiast. Toen ik later hoorde dat Student & Starter op zoek was naar kandidaatsraadsleden, leek dit mij een ontzettend mooie kans. Ik ben er eigenlijk vrij blanco ingegaan, wist dat ik nieuw was voor de partij en dat mijn kansen daarom niet ontzettend groot zouden zijn. Het tegendeel werd echter bewezen, Student & Starter stond volledig open voor nieuwe mensen en nieuwe ideeën. Tijdens de sollicitatieprocedure merkte ik dit steeds meer en dat wakkerde mijn enthousiasme eigenlijk nog meer aan! Daarbij lopen de belangen van de waarschijnlijke achterban van Student & Starter natuurlijk erg parallel met die van mijzelf. Dit brengt met zich mee dat ik me goed kan inleven in hun wensen en verwachtingen. Ik vind het belangrijk dat ook de jonge Utrechters een duidelijke stem hebben die wordt vertegenwoordigd in de gemeenteraad en het lijkt mij een eer als ik die stem zou mogen zijn.

  1.    Wie is jouw grote voorbeeld?

Lastig! Ik heb een hele tijd van mijn leven de hoop vastgehouden dat ik actrice zou worden en op dat gebied zijn Keira Knightley, Emma Watson en Emma Stone wel echt mijn heldinnen geweest. Eigenlijk is dat nog steeds zo, denk ik. Vooral hoe Emma Watson haar positie en bekendheid goed weet te gebruiken voor de bewustwording over genderongelijkheid vind ik echt fantastisch.

  1. Ja, je was eerst een filmcarrière aan het nastreven, toch?

Mijn eerste grote rol voor een serie was die van Emma van der Brink in VRIJland, ik moet zeggen dat die rol mijn leven wel echt gemaakt heeft tot wat het nu is. Het meewerken aan zo’n groot project voor zo’n lange tijd heeft me ontzettend veel geleerd en ik heb er ook veel aan overgehouden. Ik denk dat dit alles maakt dat het VRIJland-avontuur wel het allerleukst was.  Ook mijn rol in de korte film ‘Daniël’ is wel noemenswaardig wat dit betreft, dit was namelijk een film waar niet werd gesproken. Dat was een hele nieuwe uitdaging en ook heel erg leuk om op te nemen.

  1.    Wat vind jij het leukste plekje in Utrecht?

Utrecht heeft ontelbaar veel leuke plekjes wat mij betreft, maar degene die bij mij het hoogste scoort is denk ik het dakterras van het studentenhuis van m’n vriend. Vanaf daar kan je over de hele stad kijken en start je heerlijk met een ontbijtje de dag of sluit je hem af met een biertje.Verder staat het Pandje natuurlijk ook heel hoog op mijn lijstje als stamkroeg van Studievereniging Sirius en vind ik de Ontdekking echt een top plek om een koffie te drinken en te lunchen.

  1. Waar zou je het allerliefst op de wereld willen wonen?

Ik ben op gigantisch veel plekken nog niet geweest, dus ik weet niet of mijn oordeelsvorming helemaal eerlijk is. Toch zou ik nu gewoon kiezen voor ons koude kikkerlandje, door de kansen die het je kan bieden en het relatief goed geregelde overheidszooitje. Een goede tweede zou voor mij Zuid-Frankrijk zijn, omdat ik wel echt gelukkig word van zon en dit gewoon een prachtig gebied vind. Deze zomer ga ik naar Indonesië, wie weet wordt dat dan nummer één…

  • Feminer Redactie

    Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

    Bekijk Berichten

door | 19 maart 2018

Meer zoals dit

Zoek artikelen

Vers van de pers

Vrouwenrechten in crisis: een blik op feministische veerkracht

Vrouwenrechten in crisis: een blik op feministische veerkracht

In een interview met Anne-Floor Dekker onderzoekt Feminer hoe feministische veerkracht bijdraagt aan vrouwenrechten. Van historische context tot hedendaagse uitdagingen, Feminer onthult de impact van crises op vrouwenrechten en benadrukt de cruciale rol van inclusieve besluitvorming voor een hoopvolle toekomst.

We houden je graag op de hoogte, dus volg ons vooral op de socials!