Even voorstellen: Rolmodellen Feminer aan Tafel Utrecht

Home > Magazine > Nieuws > Even voorstellen: Rolmodellen Feminer aan Tafel Utrecht
In dit artikel stellen we alle rolmodellen voor die aanwezig zijn bij het Feminer aan Tafel diner in Utrecht. Kom jij ook?

Door Feminer Redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

14 februari 2024

door | 14 februari 2024

Op 22 februari organiseert Feminer voor de vijfde keer een diner met rolmodellen in Utrecht. Bij de Feminer Aan Tafel diners dineren jonge ambitieuze vrouwen met hun rolmodellen en gaan ze het gesprek met hen aan. Een unieke kans om jouw prangende vragen te stellen aan bijzondere vrouwen uit allerlei sectoren en met verschillende achtergronden. Inmiddels hebben honderden jonge vrouwen en rolmodellen elkaar al gevonden onder het genot van een vegetarisch driegangendiner.

Maar, wie zijn er precies aanwezig 22 februari in Utrecht? In dit artikel leer je de rolmodellen kennen! 

Juul van der Laan

Juul van der Laan maakt films. Dat doet ze onafhankelijk, vanuit haar studio thnkthnk (fonetisch uitgesproken). Ze beweegt zich vooral op de raakvlakken van de wetenschap, filosofie en kunst. Juuls werk varieert van documentaire films tot mixed reality installaties, de grenzen opzoekend van genre en vertelvorm. Ze maakte eerder o.a. Multiverse Ghana, over wetenschappen in Ghana, Sophie over de Nigeriaanse filosofe Sophie Bọ́sẹ̀dé Olúwọlé en werkt nu aan I M U een interactieve filminstallatie die gebruik maakt van deepfake technologie.

Lieke Verheij

Met een achtergrond in (sociale- en organisatie)psychologie heeft Lieke altijd de ambitie gehad om te werken met mensen. Als jonge onderneemster zette zij op haar 25e de stap om een eigen bedrijf te starten in IT-recruitment. Nu, ruim 2 jaar verder, leid zij een team van 15 geweldige medewerkers, waarvan de helft vrouw is. Zowel de sales- als de IT-wereld worden vaak overheerst door mannen, en het leek haar een fantastische uitdaging om hier verandering in te brengen.

Sophie Witteveen

Sophie Witteveen is manager in het bedrijfsleven en heeft sinds haar afstuderen bij verschillende multinationals gewerkt. Daarnaast is zij sinds enkele jaren landelijk bestuursvoorzitter van de Vereniging van vrouwen met een HBO of Academische opleiding (VVAO). De VVAO, een netwerk van 3000 ambitieuze vrouwen, zet zich sinds 1918 in voor positieverbetering van de vrouw, zowel op het werk als privé, en in alle fasen van haar leven. Jaarlijks presenteert de VVAO haar Emancipatie Dashboard met cijfers over gendergelijkheid van hoogopgeleiden op het Women Economic Forum. 

Ellen Brudet

Ellen Brudet, ook wel de first lady of black dolls, is oprichter van Colourful Goodies. Beeldvorming is meer dan belangrijk en hiermee vulde Colourful Goodies een groot gat op in 2006 in de maatschappijj door poppen aan te bieden met afro en diverse andere culturen. Deze werden laten uitgebreid naar poppen met diverse huidaandoeningen zoals Vitiligo en o a het syndroom van down. Naast de poppen biedt Colourful Goodies diverse andere producten aan waar een ieder zich in kan herkennen. Het is meer dan alleen een pop en een winkel. Colourful Goodies streeft naar normalisatie in producten. Iedereen is mooi op zijn of haar manier en dit moet een weerspiegeling zijn in producten. 

Tirsa With

Tirsa studeerde in Freiburg, New York en Amsterdam, en studeerde cum laude af aan het Amsterdam University College, een Honoursfaculteit van de UvA en VU.  Ze is bekend als enthousiaste presentatrice van o.a. Het Klokhuis (NPO Zapp) en Jongstof (NPO Radio 1). In het Klokhuis neemt Tirsa kijkers mee op nieuwsgierige avonturen en in Jongstof, het jongere zusje van Kunststof, gaat zij in gesprek met een nieuwe generatie kunstenaars. Tirsa brengt altijd oprechte nieuwsgierigheid en aanstekelijke speelsheid mee in het werk dat ze doet.

Marjolein van Rest 

Marjolein van Rest is advocaat bij BarentsKrans in Den Haag. Zij is gespecialiseerd in Corporate and Commercial Litigation en houdt zich voornamelijk bezig met nationale en internationale geschillen binnen en tussen bedrijven en/of samenwerkingsverbanden. Zo procedeert zij in arbitrage, maar ook bij de overheidsrechter en regelmatig bij de Ondernemingskamer. Bij de Ondernemingskamer staat zij ook op de lijst om als onderzoeker benoemd te worden.

Milou Deelen

Milou Deelen (1995) is journalist, schrijver en spreker. In 2015 ging Milou viral met een filmpje waarin zij zich uitsprak tegen slutshaming bij Vindicat, het studentencorps waarvan Milou Deelen lid was. Ze rolde de Journalistiek in. Inmiddels schrijft ze onder ander voor Het Parool, Volkskrant Magazine, VICE en LINDA.meiden. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen, maar feminisme is een terugkerend thema in haar werk. Milou Deelen schreef twee boeken. Krabben (2020) en Hoe doen we het? (2022).

Mies Bos

Mies Bos is na haar dubbele bachelor Rechten en International Relations and Organisations een master Public International Law gaan volgen. Na haar studie is ze gaan werken bij het Gender Violence Recovery Centre in Kenia. Op dit moment is ze werkzaam als International Officer bij D66.

Joyeepta Gupta

Joyeeta Gupta is professor Environment and Development aan de Universiteit van Amsterdam en IHE-Delft Institute for Water Education. Daarnaast is ze commissaris van de Earth Commission en de Global Commission on the Economics of Water. Ook is ze co-voorzitter van de Verenigde Naties Group of Ten High-level Representatives of Civil Society, Private Sector and Scientific Community. Daarnaast is ze benoemd door de secretaris-generaal van de VN om zich bezig te houden met Technology and Innovation voor de Sustainable Development Goals van de VN.  

Laura Bles-Temme

Laura Bles-Temme is één van de twee Managing Partners bij RSM in Nederland en tevens Tax Partner. Sinds 1994 is Laura werkzaam als belastingadviseur voor RSM en sinds 2007 is zij partner op de vestiging Amsterdam. Laura begeleidt haar klanten met financiële en fiscale vraagstukken, maar ook met strategische bedrijfsactiviteiten. 

RSM is dé adviseur op het gebied van Assurance, Tax en Consulting voor middelgrote organisaties en familiebedrijven op de nationale en internationale markt.

Helin Ozcan

Helin Ozcan is Advocaat bij Stibbe. In 2022 is zij tot de Amsterdamse Balie toegetreden. Helin is gespecialiseerd in het bestuursrecht, met een focus op milieurecht. Zij adviseert verschillende bedrijven en overheidsinstanties op het gebied van milieu- en omgevingsrecht. Ook staat zij hen bij door middel van het procederen bij de rechter.

Wendeline van der Made

Wendeline van der Made heeft in Leiden geneeskunde gestudeerd en na haar opleiding chirurgie gaan werken als staflid in het Leids Universitair Medisch Centrum. Zij is oncologisch chirurg en chirurg bij kinderen. Daarnaast is zij calamiteiten onderzoeker en lid van de landelijke geschillencommissie.

Eveline van Westerop

Eveline van Westerop is organisatie-antropoloog en gekozen directeur van Rijnconsult Holding; Rijnconsult – Organisatieadviesbureau voor maatschappelijke impact, Jetzt -Young Professionals met realisatiekracht, Rieken&Oomen – Werving & Selectie met focus op diversiteit aan de top. Haar passie is om mensen beter tot hun recht te laten komen in hun werk. Dit doet ze als adviseur, interimmanager en coach.

Rijnconsult is door MT/Sprout verkozen tot leidend adviesbureau op het gebied van duurzaamheid. Zowel vanwege haar bijdrage aan de ESG-doelen bij klanten als de wijze waarop zij zichzelf hebben georganiseerd. Hun motto is daarbij ‘Samen-werkend maken’.

Dominique Kuhling

Dominique Kuhling is directeur Protocol en Gastlandzaken bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hiervoor was zij onder meer werkzaam op de Nederlandse ambassades in Moskou, New Delhi, Belgrado en Washington. Zij onderhoudt in haar huidige functie samen met haar team de dagelijkse contacten met de 110 ambassades en 38 internationale organisaties in Nederland. Haar directie organiseert ook grote internationale conferenties en inkomende staatsbezoeken. Zij maakt zich sterk voor het profiel van Den Haag als stad van vrede en recht.

Aline Arends

Aline Arends is Directeur Projecten bij Stedin. Voordat ze bij Stedin werkte heeft Aline in diverse functies bij de Rijksoverheid gewerkt. In haar huidige functie is ze verantwoordelijk voor de uitbreiding en vervanging van het energie en gasnetwerk in het Stedin gebied. 

Stedin is een van de 3 grote regionale netbeheerders in Nederland. Zij heeft een belangrijke taak bij de energiestransitie door te zorgen dat het energienetwerk uitgebreid wordt en het huidige netwerk beter benut wordt.

Carola de Rond

Carola is sinds 2010 advocaat en werkt sinds 2016 bij Pels Rijcken. Zij is gespecialiseerd in het bestuursrecht, waarbij zij zich met name richt op toezicht en handhaving, met een focus op de financiële sector. Carola staat cliënten, vooral toezichthouders, bij in procedures die worden gevoerd over door hen genomen handhavingsbesluiten. Ook is zij betrokken bij de selectie van toekomstige advocaten van kantoor.

Carola studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook behaalde zij daar haar bachelor internationale organisaties en internationale betrekkingen. De Grotiusopleiding onderneming en aansprakelijkheid rondde zij met goed gevolg af. Carola werkte eerder bij Houthoff, waar zij zich bezighield met financieel toezicht en verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Zij publiceert regelmatig in de vakbladen en blogt op Blog Bestuursrechtover bestuursrechtelijke aangelegenheden.

Meld je aan!

Wil jij nou ook met deze rolmodellen dineren? Meld je dan voor 15 februari aan! Geen tijd op 22 februari? Niet getreurd, later in het jaar volgen er nog diners in Amsterdam, Rotterdam en Delft. Hopelijk zien we jou binnenkort aan tafel, of bij een van onze andere evenementen!

 

  • Feminer Redactie

    Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

    Bekijk Berichten

door | 14 februari 2024

Meer zoals dit

Zoek artikelen

Vers van de pers

We houden je graag op de hoogte, dus volg ons vooral op de socials!