Gezocht: gastcolumnisten met een vlotte pen

Home > Magazine > Nieuws > Gezocht: gastcolumnisten met een vlotte pen
gastcolumnisten
Feminer is op zoek naar gastcolumnisten! Ben jij iemand met een mening en kan je die óók nog scherp op papier zetten? Dan zoeken we jou!

Door Feminer Redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

8 november 2022

door | 8 november 2022

Feminer is op zoek naar gastcolumnisten!

Bij Feminer treden we graag buiten onze bubbel en willen we stemmen laten horen die we eerder géén podium hebben gegeven. We begrijpen dat niet iedereen de tijd of middelen heeft om zich in te zetten in onze redactie, daarom maken we ruimte voor een breder geluid.

Ben jij iemand  met een mening en kan je die idealiter óók nog scherp op papier zetten? Dan zoeken we jou!

Hoe gaat het in zijn werk?

Gastcolumnisten reageren op een stelling die wij aandragen. Ze zijn het er mee eens, oneens of schijnen een volledig nieuw licht op het onderwerp. Ze laten in ieder geval hun eigen authentieke stemgeluid horen.

De Feminer redactie selecteert vervolgens de beste, meest verrassende stukken. Deze zullen begin 2023 worden gepubliceerd. De stelling luidt:

Welke rol moet feminisme spelen op de werkvloer?

Waar moet een pitch aan voldoen?

Heb je nog niet eerder een stuk geschreven? Geen probleem, wij helpen je er doorheen!

  • We ontvangen graag een uitgebreid bouwplan: laat ons weten wat jouw mening is en zet schematisch uiteen hoe je deze wil aanvliegen. Denk bijvoorbeeld aan de inleiding, de verschillende argumenten die je wil gebruiken om je punt te maken en de concluderende boodschap die je wil meegeven aan de lezer.
  • Een column of opiniestuk is doorgaans maximaal 700 woorden.
  • Less = more. Houd het kort: zinnen zijn ongeveer 20 woorden en alinea’s ongeveer 100.
  • Laat je stuk vóór het insturen even lezen aan iemand uit je naaste omgeving. Op deze manier haal je gemakkelijk taal- en spelfouten uit de tekst.

Stuur de eerste versie van je column vóór 1 december 2022 naar redactie@feminer.nl en zet in het onderwerp ‘gastcolumnist’.
Als je stuk wordt uitgekozen door de redactie, zullen er nog 1 á 2 rondes feedback volgen zodat we de beste versie kunnen publiceren.
De columns komen begin 2023 online.

  • Feminer Redactie

    Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

    Bekijk Berichten

door | 8 november 2022

Meer zoals dit

Zoek artikelen

Vers van de pers

We houden je graag op de hoogte, dus volg ons vooral op de socials!