Op 30 mei organiseert Feminer voor de derde keer een diner met rolmodellen in Rotterdam. Bij de Feminer Aan Tafel diners dineren jonge ambitieuze vrouwen met hun rolmodellen en gaan ze het gesprek met hen aan. Een unieke kans om jouw prangende vragen te stellen aan bijzondere vrouwen uit allerlei sectoren en met verschillende achtergronden. Inmiddels hebben honderden jonge vrouwen en rolmodellen elkaar al gevonden onder het genot van een vegetarisch driegangendiner.
Maar, wie zijn er precies aanwezig 30 mei in Rotterdam? In dit artikel leer je de rolmodellen kennen!
Bharti Girsajing
Bharti Girjasing is hoofd van Staatsschuld en schatkistbeheer bij het Ministerie van Financiën, waar ze verantwoordelijk is voor het beheer en de financiering van de staatschuld en het dagelijkse cashmanagement voor het Rijk doet. Met een academische achtergrond in Technische Bestuurskunde en Bestuurskunde (Msc. en PhD.), heeft Bharti Girjasing een gevarieerde en indrukwekkende loopbaan doorlopen voor ze op haar huidige functie terecht kwam bij het Ministerie van Financiën. Van haar vroege stappen als managementtrainee bij de Gemeente Utrecht tot haar baan binnen public affairs in Brussel, Bharti heeft haar expertise verfijnd en uitgebreid in diverse functies, waaronder beleidsadvies, internationale zaken en managementconsultancy.
Nicole de Wolf
Nicole de Wolf is officier bij de Koninklijke Landmacht en heeft inmiddels de rang van brigadegeneraal bereikt. Zij is op dit moment commandant van het Operationeel Ondersteuningscommando Land, met ongeveer 5000 arbeidsplaatsen, de grootste eenheid van de Landmacht. Gedurende haar loopbaan heeft zij vooral operationele logistieke functies bekleed bij de Luchtmobiele Brigade. Zij is uitgezonden geweest naar Bosnië, Kosovo, Irak en Mali.
Marisa Hut
Marisa Hut, Partner bij VAT & Customs Advisory, Baker Tilly, is een vooraanstaand expert in internationaal btw-advies en een inspirerend leider. Haar expertise en leiderschap hebben haar naar de top van haar vakgebied gebracht, waar ze niet alleen haar team leidt, maar ook actief bijdraagt aan de professionele ontwikkeling. Als cruciale schakel in het internationale netwerk van Baker Tilly, coördineert Marisa de uitbreidingsplannen van internationale bedrijven naar de Europese markt. Ze excelleert in het vinden van innovatieve oplossingen voor complexe uitdagingen en bevordert een cultuur van samenwerking, groei en inclusiviteit binnen en buiten haar organisatie.
Ruth Kronenburg
Ruth Kronenburg is algemeen directeur van de internationale persvrijheidsorganisatie Free Press Unlimited (Amsterdam). Media is de rode draad in haar leven. Ze was van 1994 tot 2007 Algemeen Manager bij Endemol, een van de grootste onafhankelijke televisieproducenten ter wereld. Daar zette ze o.a. buitenlandse vestigingen op en begeleidde meerdere fusies. Vanaf 2007 werkte ze als consultant voor meerdere omroepen en producenten voordat ze in 2011 bij Free Press Unlimited als directeur aan de slag ging. Onder haar leiderschap is de stichting getransformeerd van een ontwikkelingsorganisatie voor media tot een internationale persvrijheidsorganisatie met een wereldwijde reputatie.
Cora van Dijk
Cora is sinds 1986 verbonden aan RSM en één van drie vrouwelijke partners en opgeleid als RA (Nyenrode) en RV (Erasmus). Ze draagt de eindverantwoordelijkheid voor het M&A advieshuis van RSM, waarbij haar focus ligt op Corporate Finance. Met een team van ongeveer 40 professionals houdt ze zich voornamelijk bezig met transacties. Dit varieert van aan- en verkoopbegeleiding alsmede begeleiding bij opvolging binnen familiebedrijven. Cora staat bekend om haar betrokkenheid en persoonlijke aanpak bij elk traject. Daarbij vindt zij het belangrijk om een goede sparringpartner te zijn en jonge collega’s te laten excelleren door hen veel verantwoordelijkheid te geven. Cora zou graag meer vrouwen in de M&A wereld zien en is daarom hier aanwezig.
Liana Engibarjan
Liana Engibarjan is 33 jaar en begon op haar 16de op de binnenvaart. Het was een lange weg om zichzelf te kunnen positioneren als kapitein, maar het was voor haar toch niet genoeg. Op haar 24ste werd ze kapitein en op haar 27ste begon ze zichzelf online hard te maken voor vrouwen in een mannensector. Dit leidde tot vlogs, columns, woordvoeder binnenvaart, spreker en dagvoorzitterschap. Ook wordt ze regelmatig uitgenodigd voor televisie programma’s om het probleem in de binnenvaart aan te kaarten, maar vooral over de positie van de vrouw ten opzichte van het werkveld in alle branches. Vrouwen verdienen nog steeds minder, hebben minder hoge posities en dat terwijl ze dezelfde kwaliteiten en opleidingen hebben. Daarnaast heeft ze een marketingbureau gespecialiseerd in de scheepvaart en is ze fulltime moeder van een jongen van 3. Momenteel vaart ze nog steeds als kapitein op een tanker van 125 meter lang!
Zahra Samadi
Zahra Samadi is advocaat in het Banking & Finance team van AKD. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is al gedurende haar studie Rechten aan de slag gegaan bij AKD. Naast haar werk als advocaat, maakt Zahra zich sterk voor de realisatie van inclusiviteit en diversiteit en helpt zij bouwen aan een cultuur van respect, betrokkenheid en saamhorigheid zowel binnen als buiten AKD. Zo is zij onder andere lid van het Bridges Network, een netwerk van enthousiaste advocaten die zich inzetten om biculturele/eerste generatie studenten op een toegankelijke en open manier met elkaar in contact te brengen. Als trotse moeder is ze bovendien een rolmodel voor ambitieuze jonge moeders in de commerciële advocatuur.
Marion Smits
Marion Smits is hoogleraar neuroradiologie in het Erasmus MC en richt zich in haar werk op het verbeteren van de diagnostiek bij mensen met een hersentumor. In 2021 werd ze uitgeroepen tot meest invloedrijke radiologische onderzoeker binnen Europa. Ze is nationaal en internationaal actief in diverse leiderschapsposities, onder andere als bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Radiologie en de European Society of Radiology. Ze heeft een groot aantal internationale cursussen en congressen georganiseerd, waarbij ze zich expliciet inzet voor het vergroten van diversiteit en inclusiviteit in haar werkveld.
Corine Koole
Corine Koole behoort tot de beste interviewers van Nederland. De laatste jaren publiceerde ze vooral in Linda en Volkskrant Magazine. Koole publiceerde verschillende boeken, waaronder de bestseller Ik wil jou. Onlangs verscheen van haar hand de bundel interviews Hoe mannen liefhebben.
Jacqueline van der Voort
Jacqueline van der Voort is Managing Director bij Van Lanschot Private Banking. Hierin heeft zij uitgebreide ervaring en expertise opgebouwd in management, private banking, regular banking, financial markets en wealth management. Voor deze functie was Jacqueline binnen Van Lanschot Kempen werkzaam als Director Executives. Als bedreven professional in business development, met sterke vaardigheden in marketing en sales, staat zij aan het hoofd van het Competence Center. Binnen het Competence Center wordt er gewerkt voor alle verschillende bedrijfsonderdelen binnen Van Lanschot Kempen, waaronder private banking, investment banking, wholesale en institutional cliënts.
Vera Tax
Vera Tax is Europarlementariër namens de PvdA. Ze zet zich in voor vrouwenrechten en gendergelijkheid, de ontwikkeling van de transportsector en regionale ontwikkeling. Vroeger was ze wethouder van sociale zaken in haar woonplaats Venlo. Samen met collega Agnes Jongerius richtte ze ‘Omdat ik het verdien’ op, een organisatie die actievoert tegen de ongelijke betaling tussen mannen en vrouwen.
Nanouke van ’t Riet
Nanouke van ’t Riet is CEO/COO van DB Cargo Nederland N.V., de grootste spoorgoederenvervoerder van Nederland en dochteronderneming van DB Cargo AG. Vóór haar benoeming in april 2020 was zij geruime tijd werkzaam als directeur service & operatie van NS Reizigers en vervulde zij op interim basis de positie van COO bij Qbuzz, een aanbieder van regionaal openbaar vervoer. Nanouke is lid van de strategische adviesraad Mobility & Built Environment van TNO en zij is als toezichthouder/adviseur verbonden aan een tweetal zorginstellingen. In haar vrije tijd beoefent zij fanatiek de dressuursport op Lichte Tour niveau.
Annemarie de Jong
Annemarie de Jong brengt 25 jaar ervaring mee als strategisch adviseur, impact consultant en executive coach. Samen met haar internationale team heeft ze de missie om sociale en economische ongelijkheden te verminderen door elk bedrijf om te vormen tot een kracht voor het goede, met een focus op duurzaamheid, diversiteit en sociale doelen. Haar sociaal ondernemende avontuur begon in 2010, toen ze partner werd bij Better Future. In 2014 verhuisde ze naar New York om Better Future U.S. op te richten. Terugkerend naar Nederland in 2019, werd ze CEO en eigenaar van Better Future. Ze is voorzitter van de Raad van Bestuur van Heilige Boontjes, een Rotterdams programma dat onderwijs- en arbeidskansen creëert voor voormalige gedetineerden en schoolverlaters.
Meld je aan!
Wil jij nou ook met deze rolmodellen dineren? Meld je dan voor 23 mei aan! Geen tijd op 30 mei? Niet getreurd, volgend jaar volgt er nog drie diners in Amsterdam, Delft en Rotterdam. Hopelijk zien we jou binnenkort aan tafel, of bij een van onze andere evenementen!