Even voorstellen: Rolmodellen Feminer Aan Tafel Amsterdam

Home > Magazine > Nieuws > Even voorstellen: Rolmodellen Feminer Aan Tafel Amsterdam
In dit artikel stellen we alle rolmodellen voor die aanwezig zijn bij het Feminer aan Tafel diner in Amsterdam. Kom jij ook?

Door Feminer Redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

21 maart 2024

door | 21 maart 2024

Op 18 april organiseert Feminer voor de eerste keer een diner met rolmodellen in Amsterdam. Bij de Feminer Aan Tafel diners dineren jonge ambitieuze vrouwen met hun rolmodellen en gaan ze het gesprek met hen aan. Een unieke kans om jouw prangende vragen te stellen aan bijzondere vrouwen uit allerlei sectoren en met verschillende achtergronden. Inmiddels hebben honderden jonge vrouwen en rolmodellen elkaar al gevonden onder het genot van een vegetarisch driegangendiner.

Maar, wie zijn er precies aanwezig 18 april in Amsterdam? In dit artikel leer je de rolmodellen kennen! 

Halleh Ghorashi

Halleh Ghorashi is sinds 2012 hoogleraar Diversiteit en Integratie bij de afdeling Sociologie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Ze is tevens Kroonlid van de SER en lid van KNAW en KHMW. Ze combineert inzichten vanuit antropologie, sociologie, vrouwenstudies, organisatiewetenschappen en filosofie en stelt een kritische benadering van diversiteit en inclusie voor. Daarnaast toont ze door middel van een co-creatieve vorm van narratieve methodologie het belang van perspectieven van migranten en vluchtelingen voor het creëren van meer inclusieve structuren. Haar werk is onderscheiden met tal van prijzen en erkenning, zoals (Triomf 2008, VICI Research award 2018).

Elsbeth Stoker

Elsbeth Stoker is sinds 2005 verslaggever bij de Volkskrant. Door de jaren heen schreef ze over uiteenlopende onderwerpen: van sociale economie tot misdaad en het slavernijverleden. In 2023 verscheen het boek ‘Wie zijn mijn voorouders’, dat zij samen met haar collega’s Ianthe Sahadat en Fleur de Weerd schreef over de doorwerking van het koloniale verleden in het heden. Datzelfde jaar won ze de journalistieke prijs ‘De Tegel’ voor Grijs Gebied, een podcastserie over een omstreden undercovermethode van de politie.

Marianne Elshof

Marianne Elshof is gespecialiseerd in huurrecht bedrijfsruimte en huurrecht woonruimte. Zij adviseert en procedeert in zaken over onder andere huurovereenkomsten, huurbeëindigingen, gebreken en renovatie. Marianne is lid van de Vereniging voor Jonge Onroerend Goed Juristen (VJOJ), een vereniging voor jonge academici die werkzaam zijn in de vastgoedbranche.
Sinds 2019 werkt Marianne bij Lexence. Zij behaalde de bachelors Recht en Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht en voltooide de master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Na haar master behaalde Marianne een LL.M. aan de University of Connecticut School of Law. Marianne werd in 2019 beëdigd als advocaat.

Mei Li Vos

Mei Li Vos is senator voor GroenLinks-PvdA en ondervoorzitter van de Eerste Kamer. Als Tweede Kamerlid was ze onder andere woordvoerder over marktwerking, kansspelen, zelfstandigen en lid van de parlementaire enquêtecommissie Fyra. In 2005 richtte ze een vakbond op voor flexwerkers en freelancers. Ze is gepromoveerd op een onderzoek naar de betrekkingen tussen Nederland en Indonesië.

Frederieke Vriends

Frederieke Vriends begon haar loopbaan als neuropsycholoog, maar ontdekte al snel dat haar passie vooral lag bij het verbeteren van de zorg. Door haar ervaring in de consultancy en vervolgens als manager in diverse functies binnen een Academisch Ziekenhuis, specialiseerde ze zich in het transformeren van zorg en welzijn.
Ze was een van de oprichters van Amsterdam Hacking Health en werkte als strategisch adviseur voor diverse landelijke programma’s geïnitieerd door het ministerie van Volksgezondheid. Frederieke werd gevraagd om Koningin Màxima te ondersteunen om de mentale gezondheid van jongeren te verbeteren. Dit resulteerde een half jaar later in de oprichting van Stichting MIND Us waar Frederieke uiteindelijk ook directeur van werd.

Juliet de Graaf

Juliet de Graaf is advocaat/partner in het financial regulation team van Osborne Clarke Amsterdam. Juliet adviseert cliënten over het aanbieden het structureren van financiële diensten en producten in Nederland. Veelal hebben Juliet’s cliënten een vergunning nodig van de Europese Centrale Bank (ECB), de Nederlandsche Bank (DNB) of de Autoriteit Financiële Markten (AFM) – Juliet assisteert cliënten bij het verkrijgen van deze vergunningen en adviseert over eisen die de ECB, DNB en de AFM opleggen aan vergunninghouders. Juliet is ook regelmatig betrokken bij fusies en overnames in de financiële sector. Tot Juliet’s cliënten behoren met name (internationale) financiële instellingen zoals fintechs, banken, beleggingsondernemingen en verzekeraars, maar ook bekende Nederlandse financiële instellingen.

Rinke Schoffelmeer

Rinke Schoffelmeer is Campus Recruiter Audit bij EY. Dat betekent dat ze zich ontfermt over de instroom van een viertal kantoren, specifiek voor de serviceline Assurance. Hiervoor heeft ze een bachelor personeelswetenschappen in Tilburg gedaan, gevolgd door een master Business Administration in Nijmegen.

Wendelien Hebly

Wendelien Hebly is een energieke ondernemer, gedreven door de overtuiging dat je een commercieel bedrijf kunt gebruiken als een drijvende kracht om goed te doen in de wereld. Ze is medeoprichter van Yoni (B-corp) en heeft momenteel een nieuwe start-up in stealth (fem-tech). Wendelien begon haar carrière als neurowetenschapper bij de NIH (VS). Daarna stapte ze over naar een ondernemende bedrijfscarrière waarin ze nieuwe bedrijven, productlijnen, landenkantoren, marktplaatsen etc. lanceerde voor Tommy Hilfiger, CK en CURA.

Wendy Mink

Wendy Mink werkt sinds 2015 bij Allen & Overy Amsterdam. Ze is senior advocaat in het Banking team en werkt aan uiteenlopende internationale transacties. Wendy heeft in Leiden European & Public Law gestudeerd.

Meld je aan!

Wil jij nou ook met deze rolmodellen dineren? Meld je dan voor 11 april aan! Geen tijd op 18 april? Niet getreurd, in mei volgt er nog een diner in Rotterdam. Hopelijk zien we jou binnenkort aan tafel, of bij een van onze andere evenementen!

 

  • Feminer Redactie

    Dit artikel is geschreven door de redactie van ons Online Magazine. Zelf bijdragen als gastcolumnist? Stuur ons via redactie@feminer.nl een korte introductie van jezelf en een opzet voor je column. Wie weet staat je stuk binnenkort in ons magazine!

    Bekijk Berichten

door | 21 maart 2024

Meer zoals dit

Zoek artikelen

Vers van de pers

We houden je graag op de hoogte, dus volg ons vooral op de socials!