Magazine
De Diepte In
Hoe inclusief is jouw partij? Deze moties brengen gendergelijkheid een stap dichterbij
Feminer heeft zich een weg door alle wetsvoorstellen en moties in de Tweede Kamer gebaand. Dit doet jóuw partij om gelijkheid te bevorderen.
Waarom feminisme óók mannen vooruit helpt
Hoewel men vaak denkt dat vrouwen alleen meer rechten kunnen krijgen door mannen aan de kant te ellebogen, blijkt het tegenovergestelde waar te zijn. Er is een stapel aan argumenten die bewijst dat feminisme óók mannen vooruit helpt.
De loonkloof is géén mythe – 4 aannames ontkracht
Nee hoor. De loonkloof tussen mannen en vrouwen is géén mythe. Daarom nemen we 4 veelgehoorde aannames op de schop.
Baas in eigen buidel: let’s talk money!
Voor onze campagne ‘Baas in Eigen Buidel’ dook Feminer de diepte in over financiële onafhankelijkheid van vrouwen. Want waarom zijn veel vrouwen dat niet, en wat kunnen wij daaraan doen?
Hoe leven naar je menstruatiecyclus voor meer balans in je leven zorgt
Als je inziet dat elke fase van je menstruatie een doel heeft, kan dat je hele leven veranderen. We gaan in op de kern van De Cyclus Stragie.
Sollicitatiegesprek? Eerst je haar steilen
Haardiscriminatie op de werkvloer komt bij zwarte vrouwen nog te vaak voor. We zochten uit waar dat vandaan komt én wat ertegen te doen is.
Waarom onze pensioenkloof bovenaan de Europese ranglijst staat (en hoe we hem kunnen dichten)
Hoe groot is onze pensioenkloof en hoe kunnen we deze dichten? Wij vroegen het Anna van Vliet, communicatie- en activatiespecialist bij Aegon Cappital.
Wat als vrouwen de dienst uitmaakten? De Mosuo-stam laat het zien
De Mosuo-stam is een van de laatste matriarchale volkeren op aarde, vrouwen hebben het daar voor het zeggen. En daar kunnen wij nog heel wat van leren.
De investeringskloof ontleed: girls just wanna have funding
Het aantal vrouwelijke ceo’s is met 30% gestegen, maar ‘women owned businesses’ krijgen nog geen 2% van de het investeringsgeld toe. Feminer zocht uit waarom we nog steeds met deze investeringskloof kampen.
Laat me je eens uitleggen wat mansplaining écht betekent
Feminer ging op zoek naar de nuance rondom mansplaining. Hoe schadelijk is het? En wat is de grens tussen mansplaining en explaining? Wij vroegen een expert het hemd van het lijf.
Hoe neutraal is onze taal? (spoiler: minder dan we denken)
De meeste mensen gebruiken taal zonder erbij na te denken – maar we zeggen meer dan we denken. Onderzoekster Theresa Redl: “Taal sluit iedereen uit, behalve mannen.”
Waarom sport nog steeds een ‘mannending’ is
Waarom is sport nog steeds een ‘mannending’? Feminer zocht uit welke historische processen ons vandaag de dag nog in hun greep hebben – en hoe we ons hieruit los kunnen wrikken.