Feminer Zoomt In

Sterke Verbinding

Online vanuit de Tolhuistuin, Amsterdam | 21.05.2021

Wat is Feminer Zoomt In?

Op 21 mei 2021 zal het grootste evenement van Feminer tot nu toe plaatsvinden: Feminer Zoomt In!

Vanuit de Tolhuistuin in Amsterdam zal dit toffe online evenement uitgezonden worden naar minimaal 100 deelnemende vrouwen die verschillende inspirerende sessies zullen bijwonen. Het evenement zal geheel in het teken staan van Sterke Verbinding, de verbinding van de rolmodellen vandaag met die van morgen. De middag zal bestaan uit plenaire sessies met inspirerende sprekers en break-out sessies waarin de deelneemsters in gesprek kunnen gaan met rolmodellen. De aanwezige rolmodellen komen uit allerlei sectoren, van de advocatuur tot de publieke sector en van het bedrijfsleven tot de media!

Tot slot is er ook de mogelijkheid om te netwerken met de aanwezige bedrijven en in gesprek te gaan met vrouwen die hier werkzaam zijn.

Koop nu je kaartje!

Preview van de rolmodellen:

Rebecca Gomperts

Uitgeroepen in 2020 tot een van de honderd invloedrijkste mensen ter wereld (!) door Time Magazine. Maar de erkenning voor haar werk heeft ze al eerder gekregen. En terecht. Ze werd beroemd met de ‘abortusboot’, officieel onder de vlag van Women on Waves. Al ruim 20 jaar geeft ze via dit initiatief vrouwen goede abortuszorg door onder de Nederlandse vlag abortussen uit te voeren op zee. Sinds 2005 bestaat er ook Women on Web, een online dienst die vrouwen helpt toegang te krijgen tot een veilige abortus. En al dit bijzondere werk heeft er in haar ogen voor gezorgd dat er verandering is geweest.

Yeliz Cicek

Wat begon als stagaire bij de Marie-Claire is nu verworden tot het hoofdredacteurschap van de Linda Meiden. Op de middelbare school droomde ze nog ervan om arts te worden, maar al gauw na haar studie veranderde dit in het bereiken van de top in tijdschriften land. En dat is zeker gelukt! Naast altijd bezig zijn met het feit dat er een goede Linda Meiden in de schappen ligt, zet ze zich in voor female empowerment, inclusiviteit en diversiteit.

Milou Deelen

Nog in de zomer van 2020 door ons al uitgelicht als rolmodel. Daarom zijn wij ook zo blij dat we haar mogen ontvangen op ons online evenement. Wat ooit begon als een pleidooi tegen slutshaming is nu uitgebreid naar onderwerpen zoals het alledaags seksisme. Maar ook over hoe vrouwen elkaar onderling naar beneden halen, het ondertussen welbekende krabbenmand effect beschreef ze in haar boek Krabben.

Georganiseerd door:

Laura Toethuis

Laura Toethuis

Simone Beerendonk

Simone Beerendonk

Roos van Wijhe

Roos van Wijhe

Serra Post

Serra Post

Partners