Feminer Zoomt In

Sterke Verbinding

Online vanuit de Tolhuistuin, Amsterdam | 21.05.2021

Wat is Feminer Zoomt In?

Op 21 mei 2021 zal het grootste evenement van Feminer tot nu toe plaatsvinden: Feminer Zoomt In!

Vanuit de Tolhuistuin in Amsterdam zal dit toffe online evenement uitgezonden worden naar minimaal 100 deelnemende vrouwen die verschillende inspirerende sessies zullen bijwonen. Het evenement zal geheel in het teken staan van Sterke Verbinding, de verbinding van de rolmodellen vandaag met die van morgen. De middag zal bestaan uit plenaire sessies met inspirerende sprekers en break-out sessies waarin de deelneemsters in gesprek kunnen gaan met rolmodellen. De aanwezige rolmodellen komen uit allerlei sectoren, van de advocatuur tot de publieke sector en van het bedrijfsleven tot de media!

Tot slot is er ook de mogelijkheid om te netwerken met de aanwezige bedrijven en in gesprek te gaan met vrouwen die hier werkzaam zijn.

Koop nu je kaartje!

De rolmodellen:

Rebecca Gomperts

Uitgeroepen in 2020 tot een van de honderd invloedrijkste mensen ter wereld (!) door Time Magazine. Maar de erkenning voor haar werk heeft ze al eerder gekregen. En terecht. Ze werd beroemd met de ‘abortusboot’, officieel onder de vlag van Women on Waves. Al ruim 20 jaar geeft ze via dit initiatief vrouwen goede abortuszorg door onder de Nederlandse vlag abortussen uit te voeren op zee. Sinds 2005 bestaat er ook Women on Web, een online dienst die vrouwen helpt toegang te krijgen tot een veilige abortus. En al dit bijzondere werk heeft er in haar ogen voor gezorgd dat er verandering is geweest.

Yeliz Cicek

Wat begon als stagaire bij de Marie-Claire is nu verworden tot het hoofdredacteurschap van de Linda Meiden. Op de middelbare school droomde ze nog ervan om arts te worden, maar al gauw na haar studie veranderde dit in het bereiken van de top in tijdschriften land. En dat is zeker gelukt! Naast altijd bezig zijn met het feit dat er een goede Linda Meiden in de schappen ligt, zet ze zich in voor female empowerment, inclusiviteit en diversiteit.

Milou Deelen

Nog in de zomer van 2020 door ons al uitgelicht als rolmodel. Daarom zijn wij ook zo blij dat we haar mogen ontvangen op ons online evenement. Wat ooit begon als een pleidooi tegen slutshaming is nu uitgebreid naar onderwerpen zoals het alledaags seksisme. Maar ook over hoe vrouwen elkaar onderling naar beneden halen, het ondertussen welbekende krabbenmand effect beschreef ze in haar boek Krabben.

Hendrikje Crebolder

Hendrikje Crebolder is directeur Development & Media van het Rijksmuseum. Ze begon in 2006 als jurist en business developer bij het Rijksmuseum en zette in 2009 de afdeling Development op. Deze afdeling zorgt door het aangaan van relaties voor extra inkomsten voor het Rijksmuseum. En zorgen voor extra inkomsten gaat Hendrikje enorm goed af; in 2013 werd ze zelfs uitgeroepen tot Sponsorpersoonlijkheid van het jaar. Ze begon als juriste en klom omhoog in een door mannen gedomineerde wereld.

Fatima Warsame

Alleskunner Fatima gebruikt haar talent voor schrijven om te strijden tegen racisme, seksisme en homofobie. Daarnaast is ze ook goed met beeld. Zo is ze één van de makers van de documentaire ‘Breaking Borders’ over de Libanese vluchteling en activist Ibrahim Mokdad. Momenteel werkt ze bij RTL Nieuws, schrijft ze voor de Linda Meiden én presenteert ze haar eigen talkshow ‘Late Night Talks’.

Eva Brouwer

Eva werkte tien jaar lang bij RTV Utrecht waar ze dagelijks het nieuws op televisie presenteerde. In 2014 gooide ze het roer om en richtte haar bedrijf ‘Pak je Podium’ op. Hiermee helpt ze veel vrouwelijke ondernemers over hoe je aan goede zelfpromotie doet. Voor tips over hoe je zelfverzekerd over komt moet je bij Eva zijn. Ze heeft hier heel recent zelfs een boek over geschreven. Haar einddoel? Een vrouwelijke premier in het Torentje.

Shenin Lebrun

17 jaar geleden begon haar carrière bij Nike. Ze is de corporate ladder met veel vastberadenheid beklommen en nu mag ze zichzelf EMEA-directeur noemen. En door deze indrukwekkende loopbaan, mag ze zich zelf terecht Just Do It mentor noemen. Dat is niet het enige wat ze doet. Ze is ook oprichter van Hustle & Heart consultancy waarmee ze vrouwen helpt om het maximale uit hun bedrijf en carrière te halen. En, en, en! Ze heeft ook nog eens een film op het witte doek en Netflix gekregen.

Esther van Dijk

Als directeur emancipatiebeleid bij de rijksoverheid weet Esther van Dijk als geen ander dat er voortdurende inzet nodig is om emancipatie te bevorderen. Het emancipatiebeleid valt onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en met veel plezier en toewijding ondersteunt Esther de minister. Een van de speerpunten van het emancipatiebeleid is dat gender geen beperking mag vormen. Er wordt ingezet op gelijke rechten voor vrouwen op het gebied van participatie, veiligheid, onderwijs en gezondheid. Als directeur Emancipatie zet Esther zich dus ook voor jonge vrouwen in. Daarom zijn wij ontzettend blij dat zij aanwezig is bij ons evenement. Want waar beleid wordt gemaakt, is mogelijkheid tot verandering.

Georganiseerd door:

Laura Toethuis

Laura Toethuis

Simone Beerendonk

Simone Beerendonk

Roos van Wijhe

Roos van Wijhe

Serra Post

Serra Post

Partners