Feminer aan Tafel in Utrecht 2018

Kasteel Oudaen, Utrecht | 15.05.2018

Studentes

Rolmodellen

De Rolmodellen

Belle Derks

Universiteit Utrecht

Hoogleraar Psychological perspectives on organisational behaviour within institutions

Belle Derks doet haar haar onderzoek naar negatieve stereotyperingen op de werkvloer en het Queen Bee-effect. Hoe worden vrouwen in hun werk beïnvloed als men verwacht dat zij minder ambitieus, minder competent of een minder goede leider kunnen zijn dan mannen? Hoe komt het dat vrouwen die erin slagen aan de top te komen, de carrières van andere vrouwen soms tegenwerken? Bovendien is zij sinds januari 2018 voorzitter van De Jonge Akademie, een platform voor topwetenschappers.

Claudia Andrade de Wit

Port of Rotterdam

CIO

Na haar master Information Management aan de Erasmus Universiteit heeft Claudia Andrade de Wit bij organisaties als ANWB, KPN en de provincie Zuid-Holland gewerkt als Head of ICT Departmen, is ze COO geweest bij Siemens en CIO bij de gemeente Amsterdam, waar ze al na een half jaar werd verkozen tot CIO van het jaar! In 2016 werd ze Chief Data Officer bij Rijkswaterstaat. Hoe is het om chief te zijn bij zo’n grote organisatie? Ook is Claudia sinds 2015 commissaris bij De Alliantie, een woningcorporatie met 53.000 woningen.

Everdien Kolk

TOPdesk

Afdelingshoofd Support

Everdien Kolk heeft Technische Wiskunde aan de TU Delft gestudeerd. Na haar afstuderen is zij bij TOPdesk gaan werken als servicemanagement-consultant en binnen elf jaar is zij doorgegroeid naar de functie van afdelingshoofd Support. Bij TOPdesk UK heeft ze veel internationale ervaring opgedaan. Als deze afdelingshoofd is ze verantwoordelijk voor de werkzaamheden van ruim 50 technische product consultants en maakt ze deel uit van het Management Team van TOPdesk. Everdien weet maar al te goed hoe het is om in een ‘mannenwereld’ werkzaam te zijn.

Hafida Abahai

Weber Shandwick

CEO

Hafida Abahai kreeg op haar 21ste haar eerste baan bij het pr-bureau Weber Shandwick. Al snel werkte ze zich op van stagiair tot manager: op haar 30ste gaf ze leiding aan vijftien personen en inmiddels is ze CEO! Bovendien is ze uitgeroepen tot een van de tien jonge communicatietoppers van Nederland en is ze in februari verkozen tot Utrechtse Alumna van de Maand. Hafida’s carrièretip: ”Do what you love en werk er hard voor!”

Joyce van der Est

ASN Bank

Directeur

Joyce van der Est is heeft Wiskunde aan de Universiteit Leiden gestudeerd. Sinds 2016 is ze samen met twee mannen directeur van de snelgroeiende ASN Bank. In een interview zei zij ooit: “Duurzaamheid vraagt vooral om leiderschap, waarbij zowel vrouwelijke als mannelijke eigenschappen goed kunnen worden gebruikt. Rolmodellen genoeg.” In onze ogen is zij dan ook absoluut een van die rolmodellen!

Joyce Sylvester

Substituut Nationale Ombudsman

Joyce Sylvester is voormalig burgemeester van Naarden en Anna Paulowna en was twaalf jaar lang lid van de Eerste Kamer. Sinds 2016 is ze beëdigd als substituut ombudsman. Bovendien heeft Joyce gedurende haar carrière altijd vele nevenfuncties vervuld. Zo is zij op dit moment onder andere voorzitter van het bestuur van Giro555 en lid van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum Amsterdam. En als klap op de vuurpijl is ze ook nog eens Ridder in de Orde van Oranje-Nassau! Joyce heeft zelf aan de Universiteit Utrecht gestudeerd en was in april vorig jaar Alumna van de Maand.

Marry de Gaay Fortman

Houthoff

Advocaat-Partner

Marry is advocaat-partner bij Houthoff. Daarnaast is zij commissaris bij De Nederlandsche Bank en KLM en doceert zij aan de Governance University. Dit is nog maar een kleine greep uit de functies die zij bekleedt, een echt rolmodel dus! Bovendien heeft ze veel affiniteit met het thema van het Feminer: ze is voorzitter van het bestuur van Stichting Topvrouwen en schreef het boek ‘Verdrink geen dooie eend’ over haar ervaringen aan de top als vrouw in een mannenwereld.

Nicole Boevé

Van der Laan & Co

Partner

Nicole Boevé is sinds 2014 partner bij Van der Laan & Co, een zogeheten people services organisatie. Van der Laan & Co bereidt organisaties voor op de toekomst om hun missie te kunnen realiseren en bestaat geheel uit vrouwen, wat natuurlijk uniek is. Bovendien is ze coach bij Future Female Leaders, waarbij zij vrouwelijke toptalenten een ontwikkelplatform biedt om juist in een vroege carrièrefase een fundament te leggen voor een toekomstige leiderschapsrol op executieniveau.

Tessa Roseboom

AMC-UvA

Hoogleraar Vroege ontwikkeling en gezondheid

Tessa Roseboom is hoogleraar Vroege ontwikkeling en gezondheid aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). Ze is gespecialiseerd in onderzoek naar de manier waarop factoren in de vroege ontwikkeling van kinderen de latere gezondheid beïnvloeden. Haar onderzoek naar de ontwikkeling en gezondheid van mensen die in de hongerwinter zijn geboren is inmiddels wereldberoemd! Ze maakt zich hard voor betere zorg voor zwangere vrouwen in ontwikkelde- en ontwikkelingslanden. In het kader hiervan heeft ze het ‘Healthy WOMB Study Center’ opgericht. Wat wil jij leren van Tessa?

Xandra Schutte

De Groene Amsterdammer

Hoofdredacteur

Xandra Schutte is hoofdredacteur van het opinieweekblad De Groene Amsterdammer. In het verleden was zij – als hoofdredacteur van Vrij Nederland – de enige vrouwelijke hoofdredacteur van Nederland. Een indrukwekkende positie! Xandra studeerde communicatiewetenschap en Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 2016 won ze ook nog eens de De Gouden Ganzenveer, vanwege haar bijdrage aan het geschreven woord in Nederland.

Georganiseerd door:

Eloe Boele van Hensbroek

Eloe Boele van Hensbroek

Floor Doppen

Floor Doppen

Lynn van der Noord

Lynn van der Noord

Myra Bledoeg

Myra Bledoeg

Partner: