Feminer aan Tafel in Wageningen 2019

Hotel de Wereld, Wageningen | 26.11.2019

Studentes

Rolmodellen

De Rolmodellen

Alma Nauta

Danone Nutricia Research

Global Research and Innovation Director Specialized Nutrition

Alma Nauta begon haar studententijd in Wageningen, waarna ze voor haar PhD en postdoc naar het Leids Universitair Medisch Centrum vertrok. Ze is al meer dan 10 jaar actief bij Danone Nutricia Research waar ze in een internationaal team werkt als Global Research and Innovation Director Specialized Nutrition.

Annie de Veer

Ministerie van LNV

Directeur SK&I

Sinds september is Annie de Veer directeur Strategie, Kennis en Innovatie bij LNV, nadat ze als vertrok als directeur Livestock Research bij haar alma mater: de WUR.

Gerda Feunekes

Voedingscentrum

Executive Director

Gerda Feunekes is sinds 2014 directeur van het Voedingscentrum. Ze studeerde en promoveerde aan de WUR en heeft gedurende haar carrière ruim 40 (!) wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Daarnaast is ze een van de oprichters van de European Public Health Nutrition Alliance, waar 15 voedingscentra werken aan een gezonder Europa.

Emely de Vet

Wageningen University & Research

Chairholder & Professor Consumption & Healthy Lifestyles

Als chairholder van Consumption en Healthy Lifestyles, is professor Emely de Vet verantwoordelijk voor een succesvolle en groeiende leerstoelgroep binnen de sociale wetenschappen aan de WUR. Ze houdt zich als onderzoeker daarnaast bezig met belangrijke vragen rondom (on)gezond eten. Zo is ze een pionier op weg naar een gezondere wereld.

Imke de Boer

Wageningen University & Research

Hoogleraar Dierlijke Productiesystemen

Als hoogleraar Dierlijke Voedselsystemen aan de WUR doet Imke de Boer een belangrijke bijdrage aan het onderzoek naar de toekomst van dieren in ons voedselsysteem: zo speelt ze een sleutelrol in de nationale verduurzaming!

Karin Sluis

Witteveen+Bos

CEO

Karin Sluis startte na haar studie civiele techniek in 1989 bij Witteveen+Bos en is daar nooit meer weggegaan. Van 1994 tot haar benoeming tot algemeen directeur vervulde ze er diverse leidinggevende functies. In 2018 werd Karin Sluis benoemd tot ‘Europese CEO van het jaar’ van Europese ingenieursbureaus vanwege “de overtuigende wijze waarop ze het werk van Witteveen+Bos weet te verbinden aan de Sustainable Development Goals”. Bij ingenieursbedrijven zijn het nog grotendeels mannen die de scepter zwaaien maar Karin Sluis is een mooie bron van inspiratie voor jonge vrouwen om hier verandering in te brengen!

Kim Poldner

Wageningen University & Research

Professor Circular Business

Kim Poldner is gespecialiseerd in de verduurzaming van de kledingindustrie. In 2005 opende ze de eerste eco-modewinkel in Nederland, en inmiddels werkt ze bij de WUR om studenten te enthousiasmeren voor duurzaam ondernemen. Met haar project ‘the circular fashion lab’ brengt Poldner studenten en onderzoekers in contact met bedrijven om de fashion supply chain te verduurzamen. 

Petra Hissink

Heinken

Global Director Sustainable Development

Petra studeerde Levensmiddelentechnologie in Wageningen. Na jaren mooie functies te hebben bekleed in binnen en buitenland voor Heineken, is Petra afgelopen zomer aangetreden als Global Director Sustainable Development. Hiermee zet zij zich bij Heineken dagelijks in voor ‘Brewing a Better World!’ 

Suzanne van der Pijll

Schuttelaar & Partners

Managing Partner

Voor Suzanne van der Pijll is duurzaamheid een rode draad in haar leven. Ze heeft in Wageningen milieusociologie gestudeerd en stond bijna 25 jaar geleden aan de wieg van Schuttelaar & Partners. In haar functie als managing partner houdt Suzanne zich bezig met de communicatie en implementatie van duurzaamheidsstrategieën in het voedingsbedrijfsleven. Zij is daarnaast ook hard bezig met het bouwen aan nieuwe initiatieven die bijdragen aan het versnellen van de voedseltransitie, zoals Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Loes Moor-Hulshof

The Vegetarian Butcher – Unilever

Operations Director

Loes Moor-Hulshof is als operationeel directeur al vanaf de allereerste stap betrokken bij @devegetarischeslager. Ze heeft meegeholpen het bedrijf te bouwen tot waar het staat vandaag, en is er nog steeds actief.

Georganiseerd door:

Jip Jordaan

Jip Jordaan

Voorzitter

Lily Huijboom

Lily Huijboom

Financiën & Locatie

Sofia Wolfswinkel

Sofia Wolfswinkel

Externe Relaties

Julia Besselink

Julia Besselink

PR & Communicatie

Partners