Feminer aan Tafel in Utrecht 2019

Centraal Museum, Utrecht | 14.03.2019

Studentes

Rolmodellen

De Rolmodellen

Angela Maas

Radboud UMC

Hoogleraar Cardiologie

De strijd voor gendergelijkheid wordt gevoerd in alle vakgebieden, zo bewijst cardiologe en hoogleraar Angela Maas. Ze is een pionier in de medische wereld als het gaat om hartonderzoek bij vrouwen. Het mannenhart is jarenlang de norm geweest, maar door Maas is daar eindelijk verandering in gekomen. Met haar stichting ‘Hart voor vrouwen’ zet zij het vrouwenhart internationaal op de kaart. 

Angelique Laskewitz

Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO)

Executive Director

Na een mooie carrière in de financiële dienstverlening bij onder meer RVS, Fortis Bank en AMEV zet Angelique haar managementkwaliteiten nu in voor een beter milieu. Laskewitz beaamt dan ook: “De stimulering van duurzaam beleggen is een van de meest impactvolle manieren waarop wij de economie en onze samenleving kunnen verduurzamen.” Daarnaast zette zij in 2002 haar eigen consultancypraktijk ALMC op waarmee ze anderen die een topfunctie bekleden adviseert.

Arian Buurman

SOS Kinderdorpen Nederland

Managing Director

Succes hebben is één ding, maar hiermee ook een positieve impact maken op mens en milieu maakt dat succes nóg waardevoller. Topvrouw Arian Buurman is hiervan het perfecte voorbeeld: sinds 2015 is zij directeur van SOS Kinderdorpen Nederland, waarmee zij kinderen wereldwijd helpt aan een beter leven. Daarvoor vervulde zij jarenlang de rol van algemeen directeur bij de Ster.

Bianca Joustra

Aegon Bank N.V. / Knab

Chief Operations Officer (COO)

Na een succesvolle carrière bij BNP Paribas is Bianca Joustra in 2018 benoemd tot COO van de Aegon Bank. De route van Joustra naar Aegon Bank leidt vanaf 1997 o.a. ook langs grootmachten Dell, Stater en Legiteam. Volgens de bevlogen COO ligt goed management besloten in aandacht, betrokkenheid en teamspirit.

Jolanda Sapelli

asr

Directeur Human Resources

Jolanda Sappelli is als Directeur Human Resources bij a.s.r. nauw betrokken bij de inhoud en de uitvoering van het diversiteitsbeleid van a.s.r., wat haar aanwezigheid op het Feminer 2019 erg relevant maakt. Sappelli vindt gendergelijkheid belangrijk, maar is wel van mening dat iedereen primair zelf verantwoordelijk is voor zijn/haar ontwikkeling en loopbaan. Dat is ook de basis van haar innovatieve en goed verankerde HR-beleid, waarmee zij kortgeleden 2e werd bij de uitreiking van de HR Proffies, de prijs voor het beste HR beleid van Nederland. Voor haar carrière bij a.s.r. bekleedde Jolanda Sappelli top HR-functies bij onder andere Euronext, ING Real Estate en de Telegraaf Media Groep.

Julia Wouters

In Touch, Female Leadership & Career Academy

Partner

Politicologe Julia Wouters kent, na 12 jaar de rechterhand van Lodewijk Asscher te zijn geweest, de Nederlandse politiek als haar broekzak. Nu zet zij zich in voor gendergelijkheid op het Binnenhof. Uit onvrede over het dalende aantal vrouwen in de politiek, schreef zij haar boek ‘De Zijkant van de Macht.’

Karin Swerink

Vogue Nederland

Hoofdredacteur

Zeg je ‘fashion,’ dan zeg je Karin Swerink. Na de kunstacademie maakt deze ware topvrouw furore als de oprichter en hoofdredacteur van Glamour. Inmiddels kennen we haar als de stijlvolle hoofdredactrice van Vogue Nederland.

Laïla Abid

Viacom Benelux

Director Communications & PR

Grote kans dat je topvrouw Laïla Abid herkent van haar voormalige functies als reporter van Opsporing Verzocht of presentatrice van het NOS Journaal. Daarnaast heeft deze topvrouw onder andere gewerkt als communicatie-adviseur van de Gemeente Amsterdam, radiomaakster bij BNR, redacteur bij SBS, stond ze in de lijst van de 100 meest invloedrijkste Arabische vrouwen én on top of that is ze nu director of communications and pr bij Viacom Benelux (waar o.a. de zenders MTV, Spike en Comedy Central onder vallen). Oh ja, en ook is ze RvT lid bij Theater Rotterdam én is ze Voorzitter van de Volksuniversiteit Amsterdam. Need we say more?

Lonneke Gordijn

Studio Drift

Founder

Als je in 2018 een bezoek hebt gebracht aan het Stedelijk Museum heb je de expositie ‘Coded Nature’ van kunstenaarsduo Studio Drift hoogstwaarschijnlijk niet gemist. Lonneke Gordijn heeft als onderdeel van dit duo over de hele wereld geëxposeerd: van Art Basel en Burning Man tot Tokyo. Afgelopen jaar heeft Gordijn, samen met creatief partner Ralph Nauta, maar liefst 300 magisch verlichte drones als een zwerm vogels over het IJ laten zweven. Wij zijn groot fan, jullie ook?

Margriet Lukkien

Loyens & Loeff

Tax Partner

Margriet Lukkien, fiscaal Partner bij advocatenkantoor Loyens & Loeff, is werkzaam in de Internationale Fiscale Praktijk. Zij adviseert multinationals (voornamelijk uit Noord Amerika), financiële instellingen en staatsinvesteringsfondsen over alle Nederlandse vennootschaps- en dividendbelastingaspecten en de bijbehorende internationale fiscale aspecten. Voor 2017 en 2018 staat Margriet vermeld als één van de “Women in Tax Leaders” in “The comprehensive guide to the world’s leading female tax advisers” van International Tax Review en dit jaar is zij benoemd als co-chair voor de IBA Taxes Committee.

Marjan Oudeman

Universiteit Utrecht

Voorzitter van het College van Bestuur

Marjan Oudeman begon haar carrière als juriste bij de Koninklijke Hoogovens waarna ze later de eerste vrouwelijke directeur bij het staalbedrijf werd. Na een internationale fusie werd ze verantwoordelijk voor de gehele Europese staalproductie en gaf ze leiding aan 20.000 (!) (inter)nationale werknemers. Na haar vertrek bij het bedrijf ging ze een nieuwe uitdaging aan als lid van de Executive Committee van multinational Akzo Nobel. In 2013 verliet ze het bedrijfsleven om voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht te worden. Met dit CV is het niet gek dat Oudeman door de jaren heen in verschillende ranglijsten is verschenen als een van de machtigste en meest invloedrijke vrouwen van Nederland.

Marlies Dekkers

marlies|dekkers

Creative Director

Dat ontwerpster Marlies Dekkers prachtige lingerie ontwerpt wist iedereen uiteraard allang, maar dat deze femme fatale zich daarnaast inzet voor maatschappelijke gendergelijkheid klinkt jullie misschien minder bekend in de oren. Gendergelijkheid is volgens Dekkers niet afhankelijk van externe factoren, maar gaat over het voelen, denken én uitstralen van zelfverzekerdheid. Zij ziet hierin ook een belangrijke rol weggelegd voor sterke vrouwelijke rolmodellen. Al met al niet gek dat deze topvrouw behoorlijk wat (inter)nationale awards uitgereikt heeft gekregen en haar ontwerpen zelfs zijn opgenomen in de modecollectie van het Rijksmuseum.

Mijke Sinninghe Damsté

Loyens & Loeff

Litigation & Risk Management Partner

Advocaat Mijke Sinninghe Damsté is niet alleen partner bij vermaard advocatenkantoor Loyens & Loeff maar vervult ook een bestuursfunctie bij de Nederlandse Vereniging voor Corporate Litigation. Gespecialiseerd in zakelijke en financiële procesvoering, is ze een bekend gezicht in het Nederlandse juridische landschap. Grote, publicitair gevoelige zaken zijn haar specialiteit. Sinninghe Damsté spreekt tevens veelvuldig op congressen en publiceert regelmatig interessante en gewaardeerde artikelen over haar vakgebied.

Petra Jansen op de Haar

asr

Chief Executive Officer (CEO)

Na jaren mooie functies te hebben bekleed bij de Rabobank is Petra Jansen op de Haar drie jaar geleden aangetreden als directeur van a.s.r. bank en Hypotheken. Per 1 februari is zij daarnaast ook directeur Innovatie en lid van het Business Executive Committee (BEC) van a.s.r. In het bankwezen zijn het nog voornamelijk mannen die de scepter zwaaien, maar Jansen op de Haar heeft in deze wereld altijd succesvol haar mannetje gestaan. In haar verschillende rollen probeert zij een positieve impact te maken op mens en milieu.

Petra Overweel

TOPdesk

Business Unit Manager

Petra Overweel is na haar studie terechtgekomen bij internationaal tech-bedrijf TOPdesk. Voor dit bedrijf heeft Overweel functies bekleed over de hele wereld: eerst in Londen, waarna ze gevraagd werd eigenhandig (!) de TOPdesk vestiging in Toronto op te zetten. Inmiddels is ze weer teruggekeerd in Nederland en schuift ze 14 maart aan bij het Feminer om al jullie brandende vragen te beantwoorden.

Sharid Alles-Uppelschoten

NPO 3FM

Zendermanager

Alleskunner Sharid Alles begon ooit op FunX met haar eigen radioprogramma, tegenwoordig is ze zendermanager van 3FM. Met een heldere visie stelt zij daar vanaf medio 2018 orde op zaken én brengt in datzelfde jaar ook nog even een kinderboek uit. Alles zet zich daarnaast in voor diversiteit in de mediawereld.

Souad el Markhous

Markhous Beheer B.V. Bouw & Vastgoed

Eigenaar

Het leven van Souad el Markhous leest als een sprookje: op 19-jarige leeftijd verhuisde ze van Marokko naar Nederland en begon als schoonmaakster bij bouwbedrijf De Combi; nu – jaren later – geeft ze daar vanuit haar directeursstoel leiding aan ruim 50 mensen. Deze waanzinnige prestatie heeft haar ook nog eens de titel ‘Etnische Zakenvrouw van 2018’ opgeleverd.

Georganiseerd door:

Annemieke van Straalen

Annemieke van Straalen

Floor Doppen

Floor Doppen

Kitty Berendsen

Kitty Berendsen

Myra Bledoeg

Myra Bledoeg

Partners