De zomer is voorbijgevlogen en nog voor we écht met recht afscheid hebben kunnen nemen van parkdagen en strandfeestjes, zitten we alweer – gewaad in een teruggevonden HEMA-poncho anno festivalseizoen 2019 – in de stromende regen op de fiets. Toch zijn we stiekem erg blij met de aanvang van oktober, want deze herfstmaand heeft weer talloze toffe events voor ons in petto. Move over zomerjurkjes en zonnebril, tijd voor sisterhood en zelfontplooiing. Wij zijn klaar om de zilte zeelucht te verruilen voor de sweet smell of ambition met deze Feminer-oktoberagenda, zoals altijd volledig in het teken van inspirerende powervrouwen.

 

14 oktober – Vrouwen op het Binnenhof

Eén van onze favoriete politiek schrijfsters – en dit jaar aanwezig op het Feminer – Julia wouters, herinnerde ons eraan hoe belangrijk het is dat meer vrouwen actief worden in de Nederlandse politiek. Hoewel we ons nu volgens velen bevinden in de Vierde Feministische Golf, neemt het aantal vrouwen in de politiek vreemd genoeg juist af. Partijen zetten tijdens de verkiezingen wel een vrouw op twee, maar die zit bij de onderhandelingen haast nooit aan tafel. En sinds de invoering van het vrouwenkiesrecht, zo’n 39 kabinetten geleden, heeft nog geen enkele vrouw het tot premier geschopt. Hoe is dat mogelijk? O.a. Julia Wouters, Monique Leyenaar en Cristel Kohlmann buigen zich over dit vraagstuk.

Meer info zie: https://www.facebook.com/events/487350255403253/

25 oktober – Bedrijf van een Wereldwijf – van dromen naar doen

Op zaterdag 25 oktober lanceert de Wereldwijven, een organisatie van vrouwelijke ondernemers die in alle uithoeken van de wereld werken aan hun droom, haar boek ‘Van dromen naar doen.’ Verschillende onderneemsters zullen hun verhaal vertellen en het publiek voorzien van de nodige adviezen, tips en inspiratie. Er is voldoende ruimte om te netwerken en meer te leren over wat er komt kijken bij het starten van een onderneming!

Voor meer info zie: https://www.facebook.com/events/48-hje-wenckebachweg-1096-an-amsterdam/bedrijf-van-een-wereldwijf-van-dromen-naar-doen/526499301485416/

29 oktober – De 2e geschiedenisles die je nooit hebt gehad!

Powervrouwen zijn van alle tijden, dat bewijst de Rode Hoed eind deze maand opnieuw met alweer de tweede in de serie geschiedenislessen over onderbelichte historische vrouwen. Want: de mensheid heeft altijd voor de helft uit vrouwen bestaan. Waarom zijn ze dan haast onzichtbaar in de geschiedenisboeken? Eregast deze avond is Maria Liberia Peters. Zij was in de jaren tachtig en negentig premier van de Nederlandse Antillen, waarmee ze de eerste langzittende vrouwelijke premier binnen het Koninkrijk der Nederlanden is geweest. Zij zal een korte geschiedenisles geven over haar loopbaan als vrouwelijke premier en hierover in gesprek gaan met o.a. historica Eveline van Rijswijk. Een aanrader voor iedereen die een keer een ander geschiedenisverhaal wil horen dan die over Caesar, Napoleon of Stalin.

Voor meer info zie: https://www.facebook.com/events/2326421567572590/

31 oktober – What She Said x New Female Leaders *A SPECIAL EDITION*

The New Female Leaders Foundation slaat dit keer de handen ineen met The Next Women, dé organisatie als het gaat om het stimuleren en promoten van vrouwelijk ondernemerschap. Het panel bestaat uit vier powervrouwen – ieder van hen genomineerd dóór en vóór de felbegeerde The Next Women-lijst. Samen met de aanwezigen zullen zij in gesprek gaan over vrouwelijk leiderschap. Het is (in het topsegment) immers lang niet altijd eenvoudig om als vrouw te blijven leiden vanuit je vrouwelijk, authentieke zelf. Het inzetten van vooral mannelijke waarden, lijken vaak nodig om impact te maken en ‘succesvol’ te zijn in welke branche of business dan ook. Een lastige kwestie die vaak aan bod komt, maar waar tot op heden maar weinig duidelijkheid over is ontstaan – komt daar 21 oktober verandering in?

Voor meer info zie: https://www.facebook.com/events/w-amsterdam/what-she-said-x-new-female-leaders-the-next-women-w-amsterdam/479827509267759/