Niet alleen de lente hangt in de lucht, ook het gevoel van sisterhood en women empowerment zal deze maand op straat te zien zijn. 8 maart is het internationale vrouwendag en wordt wederom de Womens March georganiseerd. Vorig jaar liepen er zo’n 15.000 mensen mee om op een vreedzame manier hun stem te laten horen voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen. Laten we dit jaar voor de 20.000 gaan! Om het heerlijke gevoel van al deze sterke vrouwen bij elkaar nog wat langer vast te houden, staan hier een paar inspirerende evenementen op een rijtje. Want voor ons is het eigenlijk elke dag internationale vrouwendag. 

8 maart – Women’s March Amsterdam en live podcast opname Damn Honey

Geen internationale vrouwendag zonder Womens March. Dit jaar loopt Feminer mee met de vrouwen van Damn Honey. Genoeg voorpret voor de march want Damn Honey neemt in de ochtend live een podcast op vanuit de TolhuisTuin in Amsterdam, en jij kan daar ook bij zijn! Wil je ook meelopen maar zoek je nog een groep om bij aan te sluiten? Wij verzamelen om 12.25 bij de Beurs van Berlage.

Meer info: https://www.facebook.com/WomensMarchNL/

https://tolhuistuin.nl/evenementen/damn-honey

12 maart – Feminer Utrecht

Op 12 maart vindt alweer het derde Feminer diner plaats in Utrecht. 90 jonge vrouwen krijgen de unieke kans om te dineren met allerlei inspirerende rolmodellen in de prachtige Nicolaïkerk in Utrecht. Als je er dit jaar niet bij kan zijn, no worries, blijf ons dan vooral in de gaten houden want dit wordt zeker niet de laatste keer.

Meer info: https://www.feminer.nl/#evenementen    

23 maart – Je bent al mooi

De familie Kardashian maakte lipfillers mainstream, op de catwalk zien we vooral jong, wit en dun, en oudere vrouwen lijken op tv niet te bestaan. Hoe ontstaan schoonheidsidealen? En welke tegenbewegingen zijn er? Met o.a. psycholoog prof. dr. Liesbeth Woertman (UU), socioloog dr. Sylvia Holla (Atria) en modeactivist Janice Deul.
Je bent al mooi is de tweede editie in de nieuwe serie ‘Van wie is het vrouwenlichaam’ georganiseerd door Studium Generale.

Meer info: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/je-bent-al-mooi-23-03-2020/

24 maart – Je werk of je leven

De perfecte work-life balance vinden kan soms knap lastig zijn. ’s Avonds nog een werk telefoontje plegen of in het weekend je inbox bijwerken? Geen probleem. Jij bent flexibel. Maar hoe leuk je werk ook is, alles kent een prijs. Niet voor niets spreken media van een burn-out epidemie. In ‘Je werk of je leven’ beloven drie experts en een columnist houdvast te bieden in stressvolle tijden.

Meer info: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/je-werk-of-je-leven-24-03-2020/

25 maart – Vrouwen zijn niet grappig

Vrouwen zijn niet grappig. Althans, dat is een vooroordeel waar vrouwelijke comedians nog vaak mee geconfronteerd worden. “Normaal vind ik vrouwen niet grappig, maar jou wel” of “voor een vrouw ben je best wel grappig” zijn geen ongewone opmerkingen na een optreden. Hoe is het om een vrouw in de mannelijke comedywereld te zijn? En waar komt het beeld vandaan dat vrouwen geen humor hebben? Cabaretier Anouk Kragtwijk en standup comedian Soundos El Ahmadi delen hun ervaringen.

Meer info: https://debalie.nl/agenda/vrouwen-hebben-geen-humor/

30 maart Mary Wollstonecraft

In de serie ‘Bucketlist Filosofie’ in de Rode Hoed staan klassiekers uit de filosofie centraal. Op 30 maart wordt het pamflet A Vindication of the Rights of Woman van Mary Wollstonecraft uit 1772 besproken. Al in de 18e eeuw kwam schrijfster Mary Wollsstonecraft op voor gelijke rechten en kansen voor vrouwen. Met o.a. Jet Bussemakers over waarom haar ideeën nog steeds relevant zijn in het huidige politieke landschap.