Niets fijners dan terwijl je aan het uitbuiken en nagenieten bent van kerst plannen te smeden voor in het nieuwe jaar. Feminer heeft het je makkelijker gemaakt en de tofste evenementen van januari voor je op een rijtje gezet. Zie het als een verlaat kerstcadeautje van ons voor jou om 2020 meteen lekker te beginnen. We gaan goed van start met inspirerende powervrouwen en handige workshops om het beste uit jezelf te halen en dit helemaal jouw jaar te maken.

8 januari – De Balie kijkt The Cave

Bij ‘De Balie Kijkt’ worden er bijzondere films getoond en experts uitgenodigd waarmee na afloop een panelgesprek over het thema van de film wordt gevoerd. Op 8 januari kijkt de Balie naar The Cave, een aangrijpende documentaire over moed, veerkracht en vrouwelijke solidariteit. Een team van vrouwelijke dokters in Syrië wordt op de voet gevolgd terwijl ze onvermoeibaar gewonden verzorgen in een ondergronds ziekenhuis. De jonge vrouwelijke kinderartsen werken zij aan zij met mannelijke collega’s, een situatie die ondenkbaar is  in de bovengrondse wereld. Na afloop zullen Karline Kleijer en Ronald Kremer, medewerkers van Artsen zonder grenzen, meer vertellen over het zware werk van verpleegkundigen in conflictgebieden. 

Meer info: https://debalie.nl/cinema/de-balie-kijkt-the-cave/

12 januari – Hashtag Workmode Groningen 

Paula Dillema van Business & Zo en Clen Verkleij van de Purpuz planner organiseren op 12 januari samen hét evenement waarmee jij jouw strategie helemaal 2020 proof maakt. In het volle dagprogramma is er niet alleen tijd voor een look back waarbij het afgelopen jaar onder de loep wordt genomen (inclusief wijze levenslessen.) Maar ook voor een look ahead waarbij nieuwe doelen en plannen worden vastgesteld. En natuurlijk voldoende Purpuz time waarin jou de juiste tools worden aangeboden om deze nieuwe doelen zo efficiënt en doelgericht mogelijk te kunnen inplannen. En, niet geheel onbelangrijk, na afloop is er ook nog tijd voor een borrel. 

Meer info: https://www.facebook.com/events/529580471223985/

13 januari – Aanbevolen bestuurlijke hoeveelheid vrouw, over topfuncties, het vrouwenquotum en gelijkheid op de werkvloer

Na het rapport van de SER afgelopen september is de discussie rondom het vrouwenquotum losgebarsten en niet meer opgehouden. Inmiddels heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel goedgekeurd: voortaan moet minstens 30% van de Raad van Commissarissen van beursgenoteerde bedrijven vrouw zijn. Maar wat voor verschil gaat het precies vrouwenquotum maken, voor het bedrijfsleven en de rest van de samenleving? O.a. Neelie Kroes en Elske Doets gaan in gesprek over hun ervaringen in het bedrijfsleven en de wenselijke veranderingen en maatregelen. 

Meer info: https://debalie.nl/agenda/aanbevolen-bestuurlijke-hoeveelheid-vrouw/

20 januari en 30 januari – A Cup of Ambition x Great Communicators Workshop “own the stage” 

“More women on stage” is dé missie van A Cup of Ambition. Deze professionele speakers-agency richt zich volledig op vrouwelijke keynote-speakers en dagvoorzitters. Voor hun eerste workshop op 20 januari hebben zij de handen ineengeslagen met Joni Bais, medeoprichtster van Great Communicators. De workshop zal volledig in het teken staan van spreken met impact. Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan maar dan heb je ook wat. Joni heeft met menig TEDx-spreker en politicus gewerkt en weet dus als geen ander hoe ze de beste spreker in jou naar boven kan halen. 

Note: deze workshop vindt ook plaats op 30 januari! 

Meer info: https://www.acupofambition.nl/2020/events/a-cup-of-ambiton-x-great-communicators-workshop-own-the-stage