Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In gesprek met Tessel ten Zweege over creatief activisme

29 november 2023, 7:00 pm - 10:00 pm

College tour met Tessel ten Zweege

Tessel (25) opereert vanuit de feministische stelling: ‘het persoonlijke is politiek’. Haar activistische standpunten versterkt zij door haar ervaringen te delen en zich actief in te zetten. Dit doet ze allereerst door opiniestukken en boeken te schrijven. Daarnaast is ze illustrator, presentatrice en visueel kunstenaar. Op deze manier weet zij haar creatieve visie te verweven met haar activistische houding.

Tijdens deze editie van Feminer Connect gaan wij in gesprek met Tessel over haar persoonlijke carrièrepad. Daarnaast bespreken we de verschillende dingen die zij heeft gedaan om haar stem te laten horen over maatschappelijke thema’s – en geloof me, dat zijn er veel!

Tessels creatief activisme begon in 2017, toen ze met studiegenoten het feministisch collectief ‘PISSWIFE’ oprichtte, waarvoor ze schreef en illustreerde. Op deze manier zette Tessel kunst in als middel om haar activistische standpunten over te brengen. Verder is ze twee jaar lang een van de hoofdorganisatoren van de Women’s March geweest en zet zij zich momenteel in voor ActionAid, een organisatie die zich hard maakt voor maatschappelijke vernieuwing vanuit feministisch oogpunt.

Het literaire oeuvre van Tessel bestaat momenteel uit twee boeken (‘Dat zou jij nooit toelaten’ en ‘Femicide – tot de dood ons scheidt’) en een gezamenlijke essaybundel (‘Voorbij de verbijstering – over gender en geweld’). Daarnaast schrijft ze regelmatig opiniestukken over bijvoorbeeld seksualiteit, politieke ongelijkheid of grensoverschrijdend gedrag. Ook kan je haar kennen van de NPO miniserie ‘Tessel in Cyberspace – een video-essay van een online feminist’, waarin ze onderzoek doet naar en interviews houdt over cyberactivisme.

Tijdens het Feminer Connect evenement op 29 november zullen verschillende onderwerpen uit haar werk naar voren komen. De vorm van deze Connect is gebaseerd op het programma ‘College Tour‘. Er zal dus een gesprek plaatsvinden met Tessel in de vorm van een soort interview. Daarnaast zal er genoeg ruimte zijn voor de deelnemers om Tessel het hemd van het lijf te vragen over relevante onderwerpen!

Factsheet

  • Datum: woensdag 29 november 2023
  • Tijd: 19:00-22:00
  • Locatie: Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht  (de Kargadoor)
  • Tickets: €9,50

 

Programma

  • 19:00-19:30 inloop
  • 19:30-19.45 introductie
  • 19:45-20:30 ronde 1 – Tessel over haar creatieve loopbaan
  • 20:30-21:00 pauze
  • 21:00-21:45 ronde 2 – inhoudelijk in gesprek over de maatschappelijke thema’s van Tessel haar werk

Het programma begint om 19:30, dus zorg ervoor dat je ruim daarvoor aanwezig bent!

Belangrijk

Tessel spreekt in haar werk openlijk over haar ervaring met partnergeweld. Tijdens dit evenement zal het kunnen dat dit onderwerp aanbod komt. Het is echter niet het hoofdthema van ons evenement.

Mocht je aan de hand hiervan vragen hebben of andere vragen hebben, dan kan je mailen naar connect@feminer.nl

NB. Er vindt géén selectie plaats voor dit evenement. Bij aanschaf van een kaartje, ben je dus direct verzekerd van een plekje!

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
29 november 2023
Tijd:
7:00 pm - 10:00 pm
Evenement Categorie:

Organisator

Feminer
E-mail
connect@feminer.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kargadoor
Oudegracht 36
Utrecht, Utrecht 3511AP Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0302310377
Bekijk de site van Locatie